1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk’ten Transfer Açıklaması

Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk’ten Transfer Açıklaması

featured
Arşiv
service

Galatasaray’ın efsanevi futbolcusu, Türkiye futbolunun unutulmaz ismi “Taçsız Kral” lakaplı Metin Oktay vefatının 33. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan ve transferle ilgili soruları yanıtlayan İkinci Başkan Metin Öztürk, “İki ya da üç oyuncu yeterliyken beş transferin yetersiz görülmesini anlamakta zorluk geçiyorum. Okan hocamız ve scout ekibimizin bir planı var.” dedi.

Törende konuşan ve transferle ilgili sorulan soruya yanıt veren İkinci Başkan Metin Öztürk, “Dünyanın en önemli üç santrforundan biri gelmiş; ama daha deniyor. Dahanın hesabının ne olduğunu bilmiyorum. Hatırlayın, bir Icardimiz var ve bizim için kral! Metin Oktay Ağabeyimiz o gün nasıl kralsa bugün de takımımız için böyle. Arkasından Batshuayi geldi. İkinci santrfor olarak geldi ama birinci forvet gibi etkili. Geçen sene gördük. Her maça katkı sağladı. Dünyanın en önemli üç santrforundan biri geldi. Geçen sene Kopenhag’da bize sahayı dar eden oyuncu geldi. Beş tane çok kıymetli transfer yaptık. Kerem Aktürkoğlu hariç ayrılanlar geçen sene 11’de fırsat bulamayan yine çok kıymetli oyuncularımızdı.” diye konuştu.

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Taçsız Kral Metin Oktay, Vefatının 33. Yılında Anıldı
Haberi görüntüle

“50 milyon Euro’yu çöpe attınız dedim”

“İki ya da üç oyuncu yeterliyken beş transferin yetersiz görülmesini anlamakta zorluk geçiyorum.” diyen Öztürk, Teknik Direktör Okan Buruk ve scout ekibimizin bir planları çerçevesinde hareket ettiklerini ifade etti. Öztürk, “Mustafa Cengiz Başkanımı ben Galatasaray Lisesi kürsüsünden eleştirmiştim. Gomis’ten Falcao’ya 50 milyon Euro’yu çöpe attınız dedim. Onun için bizi artık şov transferlerden vazgeçip Galatasaray’ın geleceğini çöpe atmamamız gerekir. Dursun Özbek liderliğinde en önemli sorunumuz yaptığımız olumlu şeyleri anlatırken, bu bizim görevimiz, neden anlatıyoruz diyoruz. Stattan Vadi İstanbul’a kadar 62 dönüm arazi alındı. Galatasaray Adası’nı tapusu dışında diğer alanların üst kullanımı alındı. 50 senedir çivi çakılmamışken Kemerburgaz alındı. Bu yönetimin bir hatası var mı? Var. 5 dönemde yapılacak şeyi bir dönemde yapmak. Bu da rakipleri ürkütüyor. Çok normal. Ben de diyorum ki diğer 18 takımı niye sormuyorsunuz? Onlar için de son gün. Beş kaleci, 5 santrfor, 10 defans oyuncusuyla mı oynayacağız? Bugün pek çok oyuncumuzu başka takımlara göndermemizin sebebi kadro fazlalığı. Aynı şeyi Beşiktaş yaşıyor. Yönetimlerde devamlılık esas.” şeklinde konuştu.

“5. yıldız ile taraftarımızla kucaklaşacağız.”

Öztürk sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Kaynakları doğru kullanmak lazım. Belki 1-2 saat içinde netleştireceğimiz transferler vardır. Benim bilgim yok. Başkanımız, Cenk Ergün, futboldan sorumlu yönetim kurulu üyemiz İbrahim Hatipoğlu, Okan Buruk hocamız ve scout ekibi biliyor. Sadece benim isyanım şu. 2-3 futbolcu almak yeterken 5 tane Avrupa, dünya çapında ciddi maliyetlerle oyuncu alınmış. Bu yönetim 3. yılına giriyor. Rakibimiz 11 senede şampiyon olamazken iki senede iki kez şampiyon olmuşuz. Gerçek taraftarla, taraftar adı altında bizim taraftarımız olmayan başka armalara gönül vermiş, sosyal medyada takma isimle yer alanları kenara koyuyorum. Onlar işlerini yapıyorlar. Onların işi Galatasaray’ı provoke etmek. Gerçek Galatasaray taraftarı biliyor ki Okan Hocamız, ekibi, Dursun Özbek Başkanımız ve bu ekip tek şeye odaklandı. 25. şampiyonluk ve beşinci yıldız. Onun için sene sonunda göreceksiniz. Başkaları o çakma 5. yıldızdan utanırken biz gerçek 5. yıldız ile taraftarımızla kucaklaşacağız.”

Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk’ten Transfer Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.