1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 Mağlup Etti. Okan Buruk’tan Bir İlk!

Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 Mağlup Etti. Okan Buruk’tan Bir İlk!

featured
service

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi normal sezonunun üçüncü maçında İsveç temsilcisi Elfsborg ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelede Galatasaray, rakibini 4-3 mağlup ederek 7 puana ulaştı ve yenilmezlik serisini sürdürdü.

Galatasaray’ın gollerini Mauro Icardi (28’), Isak Pettersson’un kendi kalesine attığı gol (39’), Barış Alper Yılmaz (44’) ve Yunus Akgün (83’) kaydederken, Elfsborg’un golleri Niklas Hult (52’), Michael Baidoo (65’) ve Johan Larsson’dan (90+1’) geldi.

Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 Mağlup Etti. Okan Buruk’tan Bir İlk! 1

İlk Yarıda Galatasaray’dan Üç Gol

Maça hızlı başlayan Galatasaray, 28. dakikada Mauro Icardi’nin golüyle öne geçti. Osimhen’in başlattığı atakta Mertens’in direkten dönen şutunu tamamlayan Icardi, Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra baskısını sürdüren Sarı-Kırmızılılar, 39. dakikada Abdülkerim Bardakcı’nın kafa vuruşunda rakip kaleci Pettersson’un topu kendi ağlarına göndermesiyle farkı 2’ye çıkardı.

44. dakikada ise Barış Alper Yılmaz, savunma arkasına sarkan bir topu sol çaprazdan ağlarla buluşturarak Galatasaray’ı 3-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 Mağlup Etti. Okan Buruk’tan Bir İlk! 2

İkinci Yarıda Nefes Kesen Anlar

Elfsborg, ikinci yarıya hızlı bir başlangıç yaptı ve 52. dakikada Niklas Hult ile skoru 3-1’e getirdi. 65. dakikada Baidoo’nun penaltıdan attığı golle fark bire indi: 3-2. Bu golün ardından Galatasaray, rakip kalede yeniden etkili olmaya çalışırken, oyuna giren Yunus Akgün 83. dakikada attığı golle Galatasaray’ı rahatlattı ve skor 4-2 oldu.

Maçın son anlarında Elfsborg, Johan Larsson’un golüyle farkı yeniden bire indirdi: 4-3. Ancak Galatasaray, mücadeleyi kazanmayı başardı ve UEFA Avrupa Ligi’nde kritik bir galibiyet daha aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi’nde üst üste üç iç saha galibiyeti alan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçti. Takımı bu galibiyetle 7 puana yükselerek grupta önemli bir avantaj elde etti.

Galatasaray, lig aşamasının dördüncü maçında İngiltere ekibi Tottenham ile sahasında 7 Kasım 2024 Perşembe günü saat 19.45’te karşılaşacak.

Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 Mağlup Etti. Okan Buruk’tan Bir İlk!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.