1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray-Beşiktaş Derbisi Heyecanı! Ali Sami Yen’de Büyük Randevu

Galatasaray-Beşiktaş Derbisi Heyecanı! Ali Sami Yen’de Büyük Randevu

featured
service

Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu’nun 10. haftasında Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş’ı konuk etmeye hazırlanıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanacak derbi, 28 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de başlayacak. Maçta Arda Kardeşler düdük çalarken, Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay yardımcı hakem olarak görev alacak. Dördüncü hakemlik görevini ise Muhammet Ali Metoğlu üstlenecek.

Galatasaray Derbide Üstün

Süper Lig’in en golcü takımı olan Galatasaray, 3.0 gol ortalamasıyla rakiplerine üstünlük kuruyor. Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş ile oynadığı son 10 derbide de başarılı bir performans sergileyerek 5 galibiyet elde etti. Beşiktaş ise bu maçlarda 4 galibiyetle sahadan ayrıldı, bir mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

Tarihi Rekabette Galatasaray Önde

İki takım arasındaki rekabet, 22 Ağustos 1924’te Taksim Stadı’nda oynanan ve Beşiktaş’ın 2-0 kazandığı maçla başladı. O tarihten bu yana 356 kez karşılaşan iki ekip arasında Galatasaray, 127 galibiyetle önde bulunuyor. Beşiktaş ise 115 kez sahadan galip ayrıldı; 114 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. Galatasaray, toplamda 496 gol atarken Beşiktaş 469 golle karşılık verdi.

Süper Lig Tarihinde 133. Buluşma

Galatasaray ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 133. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray, bu maçlarda 50 galibiyetle rakibine üstünlük sağlarken, Beşiktaş ise 39 galibiyet elde etti. 43 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray ev sahibi olduğu son yedi Süper Lig maçında Beşiktaş’a yenilmedi; siyah-beyazlılar son dört ziyaretlerinden de mağlup ayrıldı.

Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de oynadığı dokuz maçta 25 puan toplarken (8 galibiyet, 1 beraberlik), Beşiktaş da dokuz maçta namağlup bir performans sergiledi (6 galibiyet, 3 beraberlik). Bu iki ekip, Süper Lig’in 2024/25 sezonunda en kısa süre skor dezavantajı yaşayan takımlar olarak dikkat çekiyor.

Galatasaray-Beşiktaş Derbisi Heyecanı! Ali Sami Yen’de Büyük Randevu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.