1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray’dan Süper Lig Rekoru

Galatasaray’dan Süper Lig Rekoru

featured
service

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldiği mücadelede sahadan 3-0’lık net bir galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürdü. Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray’ın gollerini Mauro Icardi (10. ve 52. dakikalarda) ve Victor Osimhen (90+3) kaydetti. Bu galibiyetle birlikte sarı-kırmızılılar puanını 25’e yükseltti.

Galatasaray, Süper Lig’de dış sahadaki son mağlubiyetini 11 Kasım 2023’te Hatayspor’a karşı 2-1’lik skorla almıştı. O tarihten itibaren deplasmanlarda çıktığı 16 maçta 14 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılılar, Antalyaspor karşısındaki galibiyetle bu seriyi 17 maça çıkardı. Aynı zamanda dış sahadaki son 13 maçını kazanan Galatasaray, bu alanda Süper Lig rekorunun da sahibi oldu.

Maçın Özeti

Galatasaray karşılaşmaya hızlı başladı ve 10. dakikada Mertens’in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Mauro Icardi kafayla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Galatasaray, ilk yarı boyunca Antalyaspor kalesine tehlikeli ataklar geliştirdi, özellikle Sallai ve Sara’nın organize oyunlarıyla rakip kaleyi zorladı. İlk yarı 1-0 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda da Galatasaray baskısını sürdürdü ve 52. dakikada Dries Mertens’in mükemmel pasıyla topla buluşan Yunus Akgün, ceza sahasındaki Mauro Icardi’ye yaptığı asistle Arjantinli yıldızın ikinci golünü kaydetmesini sağladı: 0-2.

Maçın son dakikalarında oyuna dahil olan Victor Osimhen, 90+3. dakikada Ziyech’in ortasında jeneriklik bir rövaşata golüyle maçın skorunu belirledi: 3-0.

Galatasaray'dan Süper Lig Rekoru 1

Sıradaki Rakip Elfsborg

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde Elfsborg ile mücadeleye odaklanacak. Karşılaşma 23 Ekim 2024 Çarşamba Günü Saat 17:30’da oynanacak.

Galatasaray’dan Süper Lig Rekoru
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.