1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. FIAT 600, Elektrikli ve Hibrit Seçenekleriyle Türkiye’de Satışa Sunuldu

FIAT 600, Elektrikli ve Hibrit Seçenekleriyle Türkiye’de Satışa Sunuldu

featured
service

FIAT, B-SUV segmentine dönüşünü simgeleyen yeni modeli Fiat 600’ü Türkiye pazarında satışa sundu. Elektrikli ve hibrit motor seçenekleriyle dikkat çeken Fiat 600, B segmentinde hatchback ve SUV dünyalarının en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. İtalyan estetiğini ve sürdürülebilirlik değerlerini taşıyan model, şehir ve doğa tutkunları için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor.

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç, yeni modelin tanıtımında yaptığı konuşmada, “Yeniliklerle başladığımız 2024 yılını, markamızın ikonik modeli 600’ü pazara sunarak kapatmaya hazırlanıyoruz. Bu yıl Mart ayında, Fiat Topolino’yu tüketiciyle buluşturduk. Temmuz’da ise Türkiye otomotiv pazarının en çok tercih edilen SUV modellerinden Egea Cross, yeni bir özelliğe daha kavuştu. Traction+ çekiş sistemi Egea Cross’un tüm versiyonlarında standart donanım olarak sunduk. Böylelikle otomobil ürün gamımız daha da zenginleşti” dedi.

FIAT 600, Elektrikli ve Hibrit Seçenekleriyle Türkiye'de Satışa Sunuldu 1

FIAT’ın Elektrifikasyon Yolculuğu Devam Ediyor

Altan Aytaç, hibrit motorlu ürünlerin satışına 500 ve Panda ile başladıklarını, ardından Egea Hybrid’in Türk tüketicisi tarafından büyük beğeni topladığını belirtti. Aytaç, 2023 yılında ise tamamen elektrikli Fiat 500; 2024’te ise Topolino ve şimdi 600 ile elektrifikasyon yolculuğunu sürdürdüklerine değindi.

FIAT, Türkiye Otomotiv Pazarında Liderliğini Sürdürüyor

Aytaç, FIAT’ın Türkiye toplam otomotiv pazarında son beş yılda lider marka olduğunu hatırlattı. 2024 yılının ilk dokuz ayında yaklaşık 101 bin adet satış gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yılı toplam pazarda lider olarak kapatmayı ve 2025 yılında da markamızın liderliğini sürdürmesini hedefliyoruz. FIAT, farklı uygulama ve hizmetlerle de otomotiv sektörüne öncülük ediyor. FIAT, bir otomotiv markası olmasının yanında; hayata dair çözümler sunan ve müşterisinin yanında olan bir marka. Ürünlerimiz ve teknolojiyi yaygın olarak pazara sunmaya devam ediyoruz. Fiat 600’de de sunduğumuz bağlanabilirlik teknolojimizle bu alandaki öncülüğümüzü sürdürüyoruz.” dedi.

Aytaç, ayrıca Fiat 600’ün ikonik izler taşıdığını ifade ederek, “FIAT’ın 1955-1970 yılları arasında 5 milyon adet üretilerek en çok tercih edilen aile otomobillerinden biri olan 600’ün ikonik tasarımından izler taşıyan Yeni 600’ün, elektrikli ve hibrit motor seçeneklerinin Türkiye otomobil pazarında beğeni toplayacağına inanıyorum. FIAT’ın B segmentine dönüşünü simgeleyen 600, keyifli bir sürüş deneyiminin kapılarını açıyor. Fiat 600, B-HB ve B-SUV dünyalarının kompakt ve aynı zamanda yerden yüksek sürüş dinamiklerini bir araya getiriyor” ifadelerini kullandı.

FIAT 600, Elektrikli ve Hibrit Seçenekleriyle Türkiye'de Satışa Sunuldu 2

Fiat 600e: Uzun Menzil ve Hızlı Şarj

Yeni Fiat 600e, 54 kWsa kapasiteli lityum-iyon bataryası ile dikkat çekiyor. WLTP ortalama çevrimde 400 km, şehir içi çevrimde ise 591 km’ye kadar menzil sunan model, şehir içi ve hafta sonu seyahatleri için ideal bir yol arkadaşı olarak öne çıkıyor. 100 kW hızlı şarj sistemi sayesinde yüzde 80 şarj için sadece yarım saat yeterli olurken, 11 kW şarj desteğiyle evde veya halka açık şarj istasyonlarında 6 saatten kısa sürede tam şarj sağlanabiliyor. 115 kW gücündeki elektrik motoru ise 0-100 km/s hızlanmasını 9 saniyede tamamlıyor. Kullanıcılar eko, normal ve spor olmak üzere üç farklı sürüş modu arasında seçim yapabiliyor.

Fiyatlar ve Satış Noktaları

Fiat 600’ün elektrikli versiyonu 600e La Prima, 1.389.900 TL’den; Kasım ayında satışa sunulacak olan 600 Hybrid Urban ise 1.489.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. 23 Ekim 2024 itibarıyla FIAT showroom’larında ve markanın online satış kanalı online.fiat.com.tr üzerinden satın alınabilecek.

FIAT 600, Elektrikli ve Hibrit Seçenekleriyle Türkiye’de Satışa Sunuldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.