1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Beko, Yalovaspor’u Uzatmalarda Geçti: 97-90

Fenerbahçe Beko, Yalovaspor’u Uzatmalarda Geçti: 97-90

featured
service

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ikinci haftasında Yalovaspor Basketbol’a konuk olduğu maçı uzatma periyodu sonunda 97-90 kazanarak ligdeki galibiyet serisini sürdürdü. Normal süresi 83-83 eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı kazanan sarı-lacivertliler, bu sonuçla ligde 2’de 2 yaptı.

Yalova’daki 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Beko’dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu da yerinde izledi. Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu, Boban Marjanovic, Metecan Birsen, Devon Hall ve Marko Guduric beşiyle maça başladı. Karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyreği Fenerbahçe, 26-25 geride kapattı. İkinci çeyrekte ise ev sahibi Yalovaspor farkı çift hanelere çıkararak soyunma odasına 44-34 önde gitti.

Fenerbahçe’den Müthiş Geri Dönüş

İkinci yarıya hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe Beko, Tarık Biberovic ve Nigel Hayes-Davis’in basketleriyle 8-0’lık bir seri yakaladı ancak Yalovaspor’un dış atışlarına engel olamayınca fark yeniden açıldı (60-51). Bu bölümde Marko Guduric’in kritik sayılarıyla farkı kapatmaya çalışan Fenerbahçe, üçüncü çeyreği 67-65 geride tamamladı.

Fenerbahçe Beko, Yalovaspor’u Uzatmalarda Geçti: 97-90 1

Dördüncü çeyreğe iyi bir başlangıç yapan Jasikevicius’un öğrencileri, 5-0’lık seriyle skorda öne geçme fırsatı yakaladı. Ancak Clark’ın etkili dış şutlarına çözüm üretemeyen Fenerbahçe, farkın 13 sayıya kadar çıkmasına engel olamadı (75-62). Son bölümlerde Tarık Biberovic’in bulduğu sayılar ve Nicolo Melli’nin kritik katkılarıyla sarı-lacivertliler farkı eritti ve maçın bitimine 37 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi (82-80). Melli’nin son saniye üçlüğü ise maçı uzatmalara taşıdı (83-83).

Gözden Kaçmasın
thumbnail
Jasikevicius: Şans Bizim Yanımızdaydı
Haberi görüntüle

Uzatmalarda Kontrol Fenerbahçe’deydi

Uzatma periyodunda oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe Beko, üstünlüğünü maçın sonuna kadar sürdürerek karşılaşmadan 97-90 galip ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligde iki galibiyetle yoluna kayıpsız devam etti.

Çeyrek Skorları:

  1. Çeyrek: 26-25
  2. Çeyrek: 18-9
  3. Çeyrek: 21-23
  4. Çeyrek: 18-26
    Uzatma: 7-14

Fenerbahçe Beko Skor Dağılımı: Hayes-Davis 22, Biberovic 16, Colson 14, Melli 9, Marjanovic 8, Guduric 8, Melih 7, Zagars 7, Sertaç 4, Hall 2.

Sarı-lacivertliler, bir sonraki maçında EuroLeague sahnesinde Kızılyıldız’ı ağırlayacak. 15 Ekim Salı günü Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele saat 20.45’te başlayacak.

Fenerbahçe Beko, Yalovaspor’u Uzatmalarda Geçti: 97-90
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.