1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Beko’dan, EuroLeague’de Üçüncü Galibiyet

Fenerbahçe Beko’dan, EuroLeague’de Üçüncü Galibiyet

featured
service

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2024-25 sezonu dördüncü hafta karşılaşmasında Alba Berlin’e konuk oldu. Über Arena’da oynanan mücadelede güçlü rakibini 71-78’lik skorla mağlup eden Fenerbahçe Beko, EuroLeague’deki üçüncü galibiyetini elde etti.

Nigel Hayes-Davis, kaydettiği 14 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Wade Baldwin 13, Nicolo Melli ve Tarık Biberovic de 12’şer sayı kaydederek galibiyete önemli katkı sağladı.

Sarı-lacivertliler, ilk periyodu 16-15 geride tamamladı

Karşılaşmaya Devon Hall, Sertaç Şanlı, Nigel Hayes-Davis, Wade Baldwin ve Bonzie Colson beşiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Alba Berlin’in 8-1’lik serisiyle geriye düştü. Ancak Tarık Biberovic ve Arturs Zagars’ın arka arkaya bulduğu üçlüklerle farkı 1 sayıya indiren sarı-lacivertliler, ilk periyodu 16-15 geride tamamladı.

İkinci periyotta 18-18’de skoru eşitleyen Fenerbahçe Beko, Tarık ve Dyshawn Pierre’in üçlükleriyle farkı 5 sayıya çıkardı ve rakibine mola aldırdı. Devrenin sonunda soyunma odasına 31-38 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle gidildi.

Fenerbahçe Beko'dan, EuroLeague’de Üçüncü Galibiyet 1

Fenerbahçe Beko, final periyoduna 47-58 önde başladı

İkinci yarıya Nigel Hayes-Davis’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe Beko, agresif savunmasıyla rakibini dış atışlara zorladı. Hücumda ise Baldwin ve Boban Marjanovic ile etkili olan sarı-lacivertliler, üçüncü çeyreğin televizyon molasına 44-50 önde girdi. Mola sonrası farkı daha da açan Fenerbahçe Beko, final periyoduna 47-58 önde başladı.

Son çeyrekte ilk sayılarını Nicolo Melli’nin üçlüğüyle bulan sarı-lacivertliler, televizyon molasına 49-61 önde girdi. Farkın 6 sayıya inmesi üzerine koç Sarunas Jasikevicius molayı alarak takımını toparladı. Mola sonrası Baldwin, Melli ve Hayes-Davis’in sayılarıyla farkı tekrar 11 sayıya çıkaran Fenerbahçe Beko, maçın kalan bölümünde üstünlüğünü korudu ve sahadan 71-78 galip ayrıldı.

Çeyrek Skorları:

  1. Çeyrek: 16-15
  2. Çeyrek: 15-23
  3. Çeyrek: 16-20
  4. Çeyrek: 24-20

Fenerbahçe Beko’da Skor Dağılımı:

Hayes-Davis 14, Baldwin 13, Biberovic 12, Melli 12, Marjanovic 8, Pierre 6, Zagars 5, Sertaç 3, Hall 2, Colson 2, Birch 1.

Fenerbahçe Beko, 20 Ekim Pazar günü Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 3. hafta maçında Bursaspor Basketbol’u, 25 Ekim Cuma günü ise EuroLeague beşinci hafta karşılaşmasında Panathinaikos Aktor’u konuk edecek.

Fenerbahçe Beko’dan, EuroLeague’de Üçüncü Galibiyet
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.