1. Haberler
  2. Yerel
  3. Evde Sağlık Hizmetleri Umut Oluyor! Meryem Yıldız Yeniden Yürüdü

Evde Sağlık Hizmetleri Umut Oluyor! Meryem Yıldız Yeniden Yürüdü

featured
service

6 Şubat depremlerinin ardından hızla bölgeye ulaşan ve yaraları sarmak için tüm gücünü seferber eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere yönelik hizmetlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, yatağa bağımlı durumda olan depremzedelerin yeniden ayağa kalkması için aralıksız çalışıyor. Hatay Defne’de depremde ağır yaralanan 60 yaşındaki Meryem Yıldız, uzman fizyoterapistlerin nezaretinde uygulanan tedaviyle tekrar yürümeye başladı.

Deprem anında Hatay Defne’deki evlerinde bulunan Meryem Yıldız, enkaz altında kalarak ayağından ciddi şekilde yaralandı. Eşini kaybettiği bu büyük felaketin ardından Mersin’e getirilerek 4 kez ameliyat edilen Yıldız, Tarsus’taki Şehitishak Mahallesi’nde kızlarıyla birlikte bir eve yerleşti. Geçirdiği ameliyatlar sonucunda yatağa bağımlı hale gelen Yıldız’ın durumu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’ne bildirildi. 6 ay süren yoğun fizyoterapi tedavisinin ardından Meryem Yıldız, yeniden yürümeye başladı ve evdeki ihtiyaçlarını kendi başına karşılayabilir hale geldi.

Evde Sağlık Hizmetleri Umut Oluyor! Meryem Yıldız Yeniden Yürüdü 1

Dinsever: “Meryem Teyze, 6 ay sonunda tekrar yürüyebiliyor”

Tedavi sürecini yürüten fizyoterapist Sevgi Dilan Dinsever, Meryem Yıldız’ın yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: “Meryem Teyze, Hatay’da enkaz altında kalmış. Daha sonra tedavi için Mersin’e getirilmiş. Mersin’de 2.5 aylık tedavi sonucunda, fizik tedavi için Belediyemize başvuru yaptı. Biz ilk geldiğimizde Meryem Teyze’nin vücudunda kırıklar mevcuttu, çok ağrısı vardı ve yürüyemeyecek durumdaydı. Öncelikle ağrısını dindirmeye yönelik uygulamalar yaptık. Daha sonra kısıtlı eklem hareketleri ve egzersizle kaslarını güçlendirdik. Yavaş yavaş yürümeye başladı. Şu an bağımsız bir şekilde, kendi ihtiyaçlarını kendisi görebiliyor. Hem ev içerisinde, hem ev dışında tek başına hareket edebiliyor. Bu, Meryem Teyze’nin hayata tekrar tutunmak için gösterdiği azim ve istikrar sayesinde oldu.”

Meryem Yıldız: “Büyükşehir’in fizik tedavi hizmeti ile tekrar yürümeye başladım”

Deprem felaketini Hatay’da ailesiyle birlikte yaşayan ve enkazdan yaralı olarak kurtarılan Meryem Yıldız, geçirdiği tedavi sürecini şu sözlerle ifade etti: “O yıkıntılardan beni zorlukla çıkarttılar. Mersin’e alıp getirdiler. Bir ameliyat orada geçirdim, sonra Ömer Sayar’da 2.5 ay yattım. Yatağa bağımlı hale geldim. Büyükşehir Belediyesi’ne fizyoterapi hizmeti için başvurduk. 6 ay süren tedavi sonucunda yavaş yavaş yürümeye ve ihtiyaçlarımı kendim görmeye başladım. Başkanımız Vahap Seçer’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”

Kızı Manolya Yıldız: “Annem dizini bükmeye ve yürümeye başladı”

Meryem Yıldız’ın kızı Manolya Yıldız da annesinin tedavi sürecinde yaşadığı gelişmeleri şu şekilde anlattı: “Annem yürüyemiyordu, hiçbir şekilde ayağa kalkamıyordu. Büyükşehir ekibi bize çok yardımcı oldu ve tedavi sonucunda annem yürümeye başladı. Günlük rutin hareketlerde bulunuyor, yemek yapabiliyor, markete gidebiliyor. Bu dereceye kadar geldi, bu kadar ilerledi. Büyükşehir ekibine çok teşekkür ediyoruz.”

Evde Sağlık Hizmetleri Umut Oluyor! Meryem Yıldız Yeniden Yürüdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.