1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut’ta Bir İlk! Uluslararası Kent Tiyatro Festivali 11 Ekim’de Başlıyor

Etimesgut’ta Bir İlk! Uluslararası Kent Tiyatro Festivali 11 Ekim’de Başlıyor

featured
service

Etimesgut, 11 Ekim’de başlayacak olan Uluslararası Kent Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festival hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına Etimesgut Belediye Başkanı ve aynı zamanda festivalin Genel Sanat Yönetmeni olan Erdal Beşikçioğlu, Eş Sanat Yönetmenleri Övül ve Mustafa Avkıran ile Etim Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Bahri Bellek katıldı.

“Etimesgut Türkiye’nin Göz Bebeği Olma Yolunda İlerliyor!”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Erdal Beşikçioğlu, “Halkımızın takdirinden sonra ilk 6 ayda usta isimlerinde eşliğinde gerçekleştirdiğimiz uluslararası festivalin eşiğindeyiz. İnanın dört ay içerisinde bir organizasyon yapmak kolay bir iş değil. Ama doğru insanlarla hareket ettiğinizde ister istemez sonuca çok daha çabuk ulaşıyorsunuz. Bu manada Etimesgut belediyesi, Etimesgut halkı Türkiye’nin gözbebeği olma yolunda ilerliyor. Hem de dünyaya bu festival sayesinde kapılarını açıp kendisini ifade edebilecek bir ilçeye dönüşecek ki, bu benim en başından buyana arzu ettiğim ve istediğim bir yapıydı” dedi.

Etimesgut'ta Bir İlk! Uluslararası Kent Tiyatro Festivali 11 Ekim’de Başlıyor 1

Beşikçioğlu, festivalin Etimesgut’u kültürel anlamda uluslararası bir boyuta taşıyacağını vurgularken, “Festivalimize çok değerli sanatçılarımız çok değerli eserleri ile birlikte katılacaklar. Şuana kadar açtığımız biletler karşısında Etimesgut halkının festivale olan ilgisi çok yoğun. Bu da çok normal arkadaşlar. 30 yıldır bu ilçede olmayan etkinliklerin son bir yılda olması ülkenin geleceği açısından çok düşündürücü diye düşünüyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda nüfusu beş yüz binin üzerinde olan il ve ilçelerimizde kültür sanat merkezlerinin zorunlu olması sağlanır.” diye konuştu.

“Küçük Bir Umut Verin Bize, Dünyalar Kuralım”

Başkan Beşikçioğlu’nun ardından söz alan Eş Sanat Yönetmeni Övül Avkıran, sanatsal vizyonun önemine dikkat çekerek, “Bugün tiyatro sanatının geldiği yerden bakarak farklı disiplinlerden beslenerek, üretilecek işlerin yan yana gelmesini istedik programımızda. Müziğin, dansın, teknolojinin, tiyatronun birbirinin içinden geçtiği, yeni kodların yazıldığı zamanlar. Biz bu zamanın uzun zamandır içindeyiz. Hep yeniden, yeniyi arayarak! Bu fikrin yeni ortaklarıyla yola devam ediyoruz. Geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübelerden alığımız güçle yoğun bir programla geldik karşınıza. Biz yaşarken sükuneti ve üretirken risk almayı seçeriz. Kapıyı aralamayı değil, güvenle ardına kadar açmayı orada kucaklaşmayı isteriz. Festivale çok az zaman kala heyecanla…” dedi.

Etimesgut'ta Bir İlk! Uluslararası Kent Tiyatro Festivali 11 Ekim’de Başlıyor 2

“Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut İçin Değil, Türkiye İçin Bir Umut”

Eş Sanat Yönetmeni Mustafa Avkıran ise konuşmasında, Beşikçioğlu’nun tiyatro kökenli bir belediye başkanı olmasının yarattığı farkı vurgulayarak, “Erdal Beşikçioğlu bence Etimesgut için değil, Türkiye için bir umut. Çıktığı yolla ilgili söylüyorum. Bizler yaptığımız işlerle dünyayı değiştirmek için buradayız. Bir gün bir telefon geldi ve “kent tiyatrosu“ kuruyoruz dedi. Yönetmelik hazırlandı, o oldu bu oldu jüri oluşturuldu ve şuan arkanızda seçilmiş olan birbirinden yetenekli 20 oyuncu var. Seçimler bitti ve yine bir gün bir telefon çaldı. Açtım, “Uluslararası tiyatro festivali yapacağız” ifadelerini kullandı.

Festivalin, Etimesgut Kent Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği “Vatan Kurtaran Şaban” oyunuyla açılacağını belirten Avkıran, festivalin dolu dolu bir programla tiyatroseverleri ağırlayacağını sözlerine ekledi.

Etimesgut’ta Bir İlk! Uluslararası Kent Tiyatro Festivali 11 Ekim’de Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.