1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut’ta 29 Ekim Etkinlikleri İptal

Etimesgut’ta 29 Ekim Etkinlikleri İptal

featured
service

Etimesgut Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümü kapsamında düzenlemeyi planladığı etkinlikleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle iptal etti. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 24 Ekim tarihinde gerçekleşen hain saldırı sonrasında, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Beşikçioğlu bir açıklama yaparak, hem saldırıyı kınadı hem de etkinlikleri iptal etme kararı aldıklarını duyurdu.

“Büyük Üzüntü İçindeyiz, Yaşanan Acıyı Paylaşıyoruz”

Başkan Beşikçioğlu, saldırının tüm Türkiye’de derin bir üzüntü yarattığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ımızın 101. Yıl dönümünü kutlamamıza sayılı günler kala Başkentimiz Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Ülke genelinde bu acı olayın üzüntüsü derinden hissedilirken 29 Ekim için gerçekleştirmeyi düşündüğümüz tüm etkinlikleri iptal etme kararı aldık. Çünkü bu saldırıdan büyük üzüntü duyuyor, yaşanan acıyı paylaşıyoruz. Bu sebeple Etimesgut Belediyesi olarak önceden planladığımız etkinliklerimize bir süre ara vermenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Birlik ve beraberliğimize gölge düşürmeye çalışan terör eylemlerini bir kez daha lanetliyor ve şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

“Cumhuriyet’imize sahip çıkalım”

“Toplum olarak bizleri derinden etkileyen bu olay sonrası etkinliklerimizi iptal etmiş olsak da bağlılığımız, birlik ve beraberliğimiz asla bölünemez!” diyen Beşikçioğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“29 Ekim; bir ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım savaşı ve sonucunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir. Bu zaferi bizlere miras bırakan başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyoruz. Unutmayalım ki; Cumhuriyet yönetiminde söz milletindir. Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak bütün vatandaşlarımızın ödevi ve görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Yıl Dönümünü sokaklarda hep birlikte büyük bir coşkuyla içimizde var olan sevincimizi paylaşamasak da, bugünden başlayarak 29 Ekim günü dahil olmak üzere herkesin evlerinde Türk Bayraklarını görünür yere asmasını, evlatlarına bu şanlı günü bir kez daha anlatmasını istiyorum.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘‘Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk milleti; dili, dini, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.’’ Bu sebeple; böylesine acı olaylar bizleri yıldırıp birlik ve beraberliğimizi bozmasın, Cumhuriyet’imize sahip çıkalım, çocuklarımıza bu önemli günün önemini bir kez daha aktaralım ve toplum olarak aydınlık yarınlara el ele yürüyelim. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum”

Etimesgut’ta 29 Ekim Etkinlikleri İptal
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.