1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgutlu Muhtarlar Sinop’ta

Etimesgutlu Muhtarlar Sinop’ta

featured
service

Etimesgut Belediyesi tarafından belediye sınırları içerisinde görev yapan muhtarlara yönelik kültür ve eğitim programı düzenlendi. Başkan Beşikçioğlu, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin toplumun tüm kesiminin doğal bir ihtiyacı olduğunu belirterek, toplumun tüm paydaşlarını kapsayacak programların da belediye tarafından düzenleneceğini söyledi.

Etimesgut’ta görev yapan muhtarların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, muhtarların etkin bir yerel yönetim anlayışıyla görev yapabilmeleri, mahallelerde gerçekleştirilebilecek etkinlikler için kültürel ve tarihi birikimin sağlanması ve muhtarların eğitimi üzerine çalışmalar gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ilk olarak Sinop Cezaevi ve Sabahattin Ali Müzesi’ni rehberler eşliğinde gezen muhtarlar, burada tur rehberleri tarafından gerçekleştirilen sunuma katılım sağladı. 1970 yılı Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunlarından olan Necdet Kanal, Sinop tarihi ve Sinop’un önemli yapılarından olan Tarihi Buzhane’nin kuruluşu ile restorasyonu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Etimesgutlu Muhtarlar Sinop'ta 1

Ardından Tarihi Buzhane’de Etimesgut Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Fatih Albayrak tarafından muhtarların Muhtarlık Bilgi Sistemi (MBS) kullanımıyla ilgili eğitim programı ile muhtarların yerel yönetimdeki konumu ve Etimesgut Belediyesi’nin muhtarların etkin bir şekilde faaliyet gösterebilmesine yönelik çalışmalarının anlatıldığı seminer düzenlendi. Eğitim ve seminer programı, genel muhtarlık işleyişiyle alakalı detaylı bilgi alınması ve olası teknik aksaklıklar karşısında alınacak önlemlerin belirlenmesi gibi konuların aktarılması sebebiyle muhtarlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Etimesgutlu Muhtarlar Sinop'ta 2

Sinop’ta gerçekleştirilen programa, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Bahri Bellek, Mutlu Kerimoğlu, Ebru Keyvan ve Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de katıldı.

Etimesgutlu Muhtarlar Sinop’ta
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.