1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut Kentfest 1. Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

Etimesgut Kentfest 1. Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

service

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği “Kentfest 1. Uluslararası Tiyatro Festivali” 11-26 Ekim tarihleri arasında sanatseverleri ağırlıyor. Festivalin açılışı, Etimesgut Belediyesi önünde gerçekleşen bando gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından saat 19.00’da 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteylde Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, davetlilerle tek tek ilgilenerek samimi bir atmosfer oluşturdu.

Saat 20.00’de ise Haldun Taner’in yazdığı, Erdal Ozan Metin’in uyarlayıp yönettiği “Vatan Kurtaran Şaban” adlı tiyatro oyununun prömiyeri gerçekleşti. 750 kişilik salonun tamamının dolduğu açılışta, seyircilerden tam not alan oyun büyük beğeni topladı.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Tiyatrosu Eş Sanat Yönetmeni Mustafa Avkıran, “Bu Kent’te bir şeyler yapmanın elzem olduğuna karar verdik. Bu akşam hem Kent Tiyatrosu’nun açılışını hem de 1. Uluslararası Kent Tiyatro Festivali’nin başlangıcını yapmak için buradayız. İnanın çok güzel şeyler olacak” dedi. Avkıran, ardından mikrofonu sanat yönetmeni Övül Avkıran’a devretti.

Etimesgut Kentfest 1. Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı 1

“Bir Umut Verin Bize, Dünyaları Değiştirelim!”

Övül Avkıran ise konuşmasında, ”Medeni bir yaşam, kültür ve sanatın temel ihtiyaçlarının içinde yer aldığının bilgisi ile başlar. Değişim ve dönüşüm bu vizyona sahip yöneticilerle mümkündür. Bu dönüşümün inşası yöneticilerle birlikte yaşadığı kente ve sokağına sahip çıkan herkesin! Hepimizin sorumluluğu! Eğer Kentin kültürünü inşa edemez, koruyamazsak o kentlerde yetişen nesillerin hafızasını da koruyamamış oluruz ki, hafızası olmayan nesiller hayatları boyunca kendi başarıları için çalışamaz, kendi rüyalarını göremezler. Küçük bir umut verin bize, dünyalar kuralım, dünyaları değiştirelim! Etimesgut Belediyesi Başkanı, Erdal Beşikçioğlu, umut oldu hepimize! ifadelerini kullandı.

“Politik Olduk, Poetik Ürettik”

Avkıran, konuşmasına Kent Tiyatrosu’nun kuruluş sürecinden bahsederek devam etti: “Erdal Başkan bizlere “Burada bir Tiyatro Festivali yapın” dediğinde festivalimizde Kent Kültürünü, Kent’in Kültürünü konuşarak açalım, bunu Ankara’lılarla yapalım istedik. 25 Yıl sonra Başkan’ını değiştiren, değişim ve gelişim isteyen bir İlçede kültürü ve sanatı konuşmak! Gerçekten buralar bildiğiniz gibi değil! Umut verdiğin için teşekkür ederiz Erdal Başkan! Bugün tiyatro sanatının geldiği yerden bakarak farklı disiplinlerden beslenerek üretilen güncel işlerin yan yana gelmesini istedik programımızda. Bu topraklardan beslenerek iş ürettik. Politik olduk, poetik ürettik.”

Etimesgut Kentfest 1. Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı 2

“Genç Oyuncularımızı Sizlere Emanet Ediyorum”

Etkinlikte son olarak sahneye çıkan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, “Bir sanatçı olarak sahneye çıkmak daha kolay! Kent Tiyatrosu 25 yıl sonra seyircisi ile buluşuyor. Benim sizden tek bir ricam var. İçeride 20 tane mesleğinde inatçı, yarınlara inatla bakan, güçlü gencecik oyuncu var. Ben bu oyuncuları sizlere emanet ediyorum. İyi seyirler dilerim” ifadelerini kullandı.

Festivalin ilk gününde Haldun Taner’in yazdığı, Erdal Ozan Metin’in yönettiği, “Vatan Kurtaran Şaban” isimli oyununun prömiyeri sanatseverlerden tam not aldı!

Festival 26 Ekim tarihine kadar sürecek olup, 8 farklı ülkeden gelen sanatçıları ağırlayacak. “Etimesgut KentFest” kapsamında ünlü yönetmen Theodoros Terzopoulos’un “Alarme”, Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues imzalı Portekiz- Fransa ortak yapımı “Antony and Cleopatra” oyunlarının yanı sıra disiplinlerarası üretimleri, dans, tiyatro, müzik, enstalasyon disiplinlerine yer veren TorkDance’in “SIR” ve Brezilyalı koreograf Vania Vaneau’nun “BLANC” adlı gösterileri de sanatseverlerle bir araya gelecek!

Etimesgut Kentfest 1. Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.