1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Etimesgut Belediyesi’nden “Can Dostlara Vefa” Sergisi

Etimesgut Belediyesi’nden “Can Dostlara Vefa” Sergisi

featured
service

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Etimesgut, Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda “Can Dostlara Vefa” isimli karma resim sergisine ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, ressamlar, heykeltıraşlar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi’nin açılışında konuşan Serpil Erdoğan, “Bir sanatçının verebileceği en anlamlı mesaj, tuvaliyle fırçasıyla, boyasıyla doğayı ve üzerinde yaşayan nefes alıp veren her canı duygusu ile ifade etmektir. Bizleri bir araya getiren bu duygunun varlığıdır” dedi.

Etimesgut Belediyesi’nden "Can Dostlara Vefa" Sergisi 1

“Dünya bir konukevidir”

“Yaşadığımız, nefes alıp verdiğimiz doğal güzelliklerle dolu dünyamızın ve ülkemizin aydınlığa açılan kapısıdır sanat!” diyen Erdoğan, “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”. Hayat yolu doğa, insan ve hayvan bütünlüğünde devam ederken insanın yüce amacının doğayı ve hayvanları korumak olduğunun bilincindeyiz. Bir sanatçının verebileceği en anlamlı mesaj, tuvaliyle fırçasıyla, boyasıyla doğayı ve üzerinde yaşayan nefes alıp veren her canı duygusu ile ifade etmektir. Bizleri bir araya getiren bu duygunun varlığıdır. Unutmamamız gereken en önemli konu; Dünya bir konukevidir ve üzerinde yaşayan her canlı bir konuktur. Ne mutlu bana, ne mutlu bizlere ki bu ulvi amacın birer parçası olarak bir araya geldik. Sergimizde, tuvalimizde, boyamızda, fırçamızda her konuşumuzda isteğimiz şudur ki; anlaşılmak, anlaşılmak, anlaşılmak… Tekrar Tüm konuklarımıza sanatçı arkadaşlarım ve kendi adıma hoş geldiniz diyorum ve tango gösterisi için değerli ressam arkadaşım Sabit Tümer ve arkadaşı Elif Şenergil’i sahneye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Elde edilen gelir hayvanlar için kullanılacak”

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Sabit Tümer ve Elif Şenergil’in tango gösterisi davetlilere keyifli anlar yaşattı. Gösterinin ardından Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, serginin açılış kurdelesini keserek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Sergi alanına geçen sanatseverler, Atatürk’ün sanata verdiği önem ve Ankara’nın başkent oluşu münasebetiyle oluşturulan Atatürk Köşesi’ne büyük ilgi gösterdi. Sergide yer alan birbirinden değerli eserler, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, gün boyunca birçok eserin satışı gerçekleştirildi. Elde edilen gelirlerin hayvanlar için kullanılacağı belirtildi.

Etimesgut Belediyesi’nden “Can Dostlara Vefa” Sergisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.