1. Haberler
  2. İzmir
  3. Eşrefpaşa Hastanesi’nde Obezite Polikliniği Hizmete Açıldı

Eşrefpaşa Hastanesi’nde Obezite Polikliniği Hizmete Açıldı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi bünyesinde Obezite Polikliniği açıldı. Poliklinik, obeziteyle mücadele etmek ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen İzmirlilere uzman hekim ve diyetisyen desteği sunuyor.

Sağlıklı ve düzenli bir beslenme programıyla obeziteden kurtulmak isteyenler için kurulan poliklinikte, hastalara boy, kilo ve tansiyon ölçümleri yapıldıktan sonra, kan tetkikleri ile kilo vermeye engel olabilecek olası sağlık sorunları değerlendiriliyor. Ardından hastalar, diyetisyen kontrolünde düzenli olarak takip edilerek, kişiye özel beslenme programları ile fazla kilolarından kurtulmaları sağlanıyor.

Obeziteyle Mücadelede Özel Hizmet

Poliklinikte görev yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Serkan Çimendağ, obezitenin hızla artan bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Obezite, tüm dünyada hızla artan bir sağlık sorunudur. Obezitenin gelişmesinde birçok faktör rol alıyor ama en önemli nedenler, gelişen teknoloji ile fiziksel aktivitelerinin azalması ve beslenme alışkanlıklarının değişmesidir. Ülkemizde yapılan çalışmalarda, toplumumuzun 3’te 1’inin obez olduğu saptanmıştır ve bu durum, tip 2 diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, uyku bozuklukları, ortopedik rahatsızlıklar ve kadınlarda polikistik over sendromu gibi sorunlara neden olmaktadır. Obezite, önlenebilir ölümlerde sigaradan sonra ikinci nedendir. Eşrefpaşa Hastanesi Obezite Polikliniği’ne başvuran hastalarımızın kan tetkiklerini yaparak kilo vermesine engel olacak bir sağlık sorununun olup olmadığına bakıyoruz. Bu tetkiklerin ardından hastaların boy ve kilo ölçümlerini yapıp tansiyonlarını ölçüyoruz. Ardından hastalarımızı diyetisyenimizle görüştürerek her ay takip yapıyoruz. İzmir Eşrefpaşa Hastanesi olarak sadece obez hastalarımıza özel bir poliklinik açtık ve hastalarımızın bize ulaşmasını bekliyoruz.”

Uzman Hekimlerden Destek

Salı ve Perşembe günleri hasta kabul eden Obezite Polikliniği’nde, Uzm. Dr. Serkan Çimendağ, Uzm. Dr. Ümit Kan ve Uzm. Dr. Hümeyra Amuca görev yapıyor. Poliklinik, İzmir’deki fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere kapsamlı sağlık hizmetleri sunarak, diyetisyen desteği ile sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Eşrefpaşa Hastanesi’nde Obezite Polikliniği Hizmete Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.