1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Eskişehir’de Marketlere Denetim: Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi

Eskişehir’de Marketlere Denetim: Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi

featured
service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kent genelinde gıda satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Son denetimlerde, ünlü zincir marketlerde halk sağlığını tehdit eden birçok tarihi geçmiş ürün tespit edilerek imha edilmek üzere el konuldu. Ayrıca, ilgili iş yerlerine cezai işlem uygulandı.

Eskişehir'de Marketlere Denetim: Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi 1

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, rutin olarak gerçekleştirdiği etiket ve fiyat kontrollerine ek olarak, marketlerde hijyen şartları, raf düzeni ve son kullanma tarihi gibi konularda da kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor. Bu denetimler kapsamında süt, tavuk, peynir, yoğurt, yufka ve sosis gibi ürünlerde çok sayıda tarihi geçmiş ürün tespit edildi.

Zabıta ekipleri, halk sağlığını tehdit eden bu ürünlerin imha edilmek üzere toplandığını ve işletmelere gerekli cezaların uygulandığını açıkladı. Denetimlerle ilgili yapılan açıklamada, “Halk sağlığını korumak ve tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımız son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmelidir. Raf ömrü geçen ürünlerle ilgili Alo Zabıta 153 ve Alo Gıda 174 ihbar hatlarına bildirmeniz büyük önem arz etmektedir. Sağlıklı ve güvenli gıda tüketimi için herkesin dikkatli olması büyük önem taşıyor.” ifadelerine yer verildi.

Eskişehir’de Marketlere Denetim: Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.