1. Haberler
  2. İstanbul
  3. Esenyurt’ta Taksi Bulamayan Hamile Kadın Metrobüste Doğum Yaptı

Esenyurt’ta Taksi Bulamayan Hamile Kadın Metrobüste Doğum Yaptı

featured
service

Esenyurt’ta, 35 haftalık hamile Hanife Mete, taksi bulamayınca eşi Cemal Mete ile metrobüse binerek hastaneye gitmeye çalıştı. Ancak doğum sancılarının şiddetlenmesi üzerine genç kadın, metrobüste doğum yaptı. Sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getiren çift, çocuklarına “Yılmaz” ismini verdi. Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Taksi Bulamayınca Metrobüsü Tercih Ettiler

Sabah saatlerinde sancıları başlayan Hanife Mete, eşi Cemal Mete ile birlikte Esenyurt’taki evlerinden çıkarak hastaneye gitmek üzere yola koyuldu. Ancak çift, ne duraklardan ne de çevreden taksi bulabildi. Hastaneye daha hızlı ulaşabileceklerini düşünerek saat 08.30’da metrobüse binmek zorunda kaldılar.

Yolculuk sırasında Hanife Mete’nin doğum sancıları arttı. Metrobüs şoförü hemen durumu İETT kontrol merkezi ve sağlık ekiplerine bildirdi. Küçükçekmece Cennet Mahallesi durağına yaklaşan şoför, aracı park alanına çekerek yolcuları başka bir araca nakletti.

Esenyurt’ta Taksi Bulamayan Hamile Kadın Metrobüste Doğum Yaptı 1

Ailenin Yardımına Yolcular ve Görevliler Koştu

Hanife Mete, eşinin yardımıyla metrobüste doğumu gerçekleştirdi. O sırada İETT görevlileri ve metrobüs şoförü de aileye destek verdi. Doğum sonrası sağlıklı bir erkek bebek dünyaya geldi. Mete ailesi, bebeklerine Yılmaz ismini verdi.

Baba Cemal Mete, o anları, “Elimden geleni yaptım.  Hanıma, çocuğa bir şey olur diye korktum. Çok şükür iyiler. Metrobüste yolcular vardı. Sağ olsun aracı boşalttılar. Sonra bir kenara çektik. Ambulansın gelmesini bekledik. Ambulans gelmeden doğum gerçekleşti. Taksiciye sordum, durağı da aradım. Taksi de durdurdum kimse almadı.” sözleriyle anlattı.

İlk Ziyaretçileri Belediye Başkanları Oldu

Anne ve bebek, doğumun ardından sağlık ekipleri tarafından Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ailenin ilk ziyaretçileri arasında, akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer yer aldı.

Ziyaret sırasında Dr. İmamoğlu ve belediye başkanları, anne ve bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alarak aileyi tebrik etti. İBB Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet de aileyi yalnız bırakmadı. Günün anısına aileyle hatıra fotoğrafları çektirildi.

Esenyurt’ta Taksi Bulamayan Hamile Kadın Metrobüste Doğum Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.