1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan Yargı Reformu Mesajı: Vicdanları Rahatlatacak Adımları Atacağız

Erdoğan’dan Yargı Reformu Mesajı: Vicdanları Rahatlatacak Adımları Atacağız

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından bir basın toplantısı düzenledi. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.

Erdoğan, İsrail’in saldırılarının durdurulması için Türkiye’nin diplomatik temaslarını hızlandırdığını belirterek, “İsrail’in saldırılarını durdurması için diplomatik temaslarımıza hız verdik. Dışişleri Bakanımız, MİT Başkanımız ve diğer yetkililerimiz bu noktada muhataplarıyla yoğun temas hâlinde. Uluslararası toplum İsrail’in tüm bölgeyi ateşe atan bu haydutluğuna daha fazla sessiz kalamaz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni de göreve çağırarak, gerekli adımlar atılmazsa Genel Kurul’un Barış İçin Birlik Kararı’nı devreye sokabileceğini hatırlattı. Erdoğan, “Şayet Güvenlik Konseyi gerekli iradeyi göstermezse, Genel Kurul’un 1950 tarihli Barış İçin Birlik Kararı’nda olduğu gibi kuvvet kullanma tavsiyesinde bulunma yetkisi süratle devreye alınmalıdır” dedi.

“Asıl Görev İslam Dünyasına Düşüyor”

Erdoğan, İslam ülkelerine de çağrıda bulunarak, yaşanan zulme karşı en büyük tepkinin İslam dünyasından gelmesi gerektiğini vurguladı. “Bu süreçte, tabii ki aslolan İslam dünyasının tavrıdır. Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da yaşanan zulme en büyük tepkiyi İslam ülkeleri vermelidir. Müslümanlar olarak zulmü engelleme ve mazluma el uzatma noktasında, bizim tüm dünyaya liderlik yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bağımsız, tarafsız, adil ve etkili bir yargı…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, infaz sistemiyle ilgili medyada yer alan tartışmaları da yakından takip ettiklerini ifade ederek, toplumda güveni güçlendirecek adımların atılacağına dair mesajlar verdi. Erdoğan, “Vicdanları rahatlatacak, toplumda devlete olan güveni güçlendirecek, özellikle de cezasızlık algısının önüne geçecek adımları Meclisimizle iş birliği içinde mutlaka atacağız” dedi.

Erdoğan, “İnfaz sistemiyle ilgili zaman zaman medyaya da yansıyan bazı tartışmaları yakından takip ediyoruz. Vicdanları rahatlatacak, toplumda devlete olan güveni güçlendirecek, özellikle de cezasızlık algısının önüne geçecek adımları Meclisimizle iş birliği içinde mutlaka atacağız. Bağımsız, tarafsız, adil ve etkili bir yargı sisteminin kökleşmesi için bundan sonra da çalışmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Yargı Reformu Mesajı: Vicdanları Rahatlatacak Adımları Atacağız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.