1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan Lübnan’a Destek Mesajı: Türkiye’nin Güçlü Desteği Yanlarında

Erdoğan’dan Lübnan’a Destek Mesajı: Türkiye’nin Güçlü Desteği Yanlarında

featured
service

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Lübnanlılar için taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Lübnan’a yönelik insani yardım çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan, “Lübnan Başbakanı Sayın Mikati’yle görüşmemizde Türkiye’nin güçlü desteğinin yanlarında olduğunu çok net biçimde söyledim.” dedi.

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son iki haftada İsrail’in saldırılarında, aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu bini aşkın Lübnanlı hayatını kaybetti. İsrail saldırılarında vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Lübnan halkına tekrar taziyelerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarının da Lübnan’daki çalışmalarını sürdürdüğünü ve güvenlik koşulları elverdiği sürece yardımların devam edeceğini dile getiren Erdoğan, “Milletimizin yüz akı olan sivil toplum kuruluşlarımız zor koşullara rağmen sahadalar, insani yardım noktasında ellerinden geleni yapıyorlar. Güvenlik şartları elverdiği ölçüde yardımlarımızı devam ettireceğiz.” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Son iki haftada İsrail’in saldırılarında, aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu bini aşkın Lübnanlı hayatını kaybetti. İsrail saldırılarında vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Lübnan halkına tekrar taziyelerimi iletiyorum. İsrail’in sivil-asker ayrımı gözetmeden sürdürdüğü saldırılara bağlı olarak Lübnanlı kardeşlerimizin ihtiyaçları da katlanarak artıyor. Şimdiden bir milyona yakın Lübnanlı sivil yerinden edildi. Lübnan Başbakanı Sayın Mikati’yle görüşmemizde Türkiye’nin güçlü desteğinin yanlarında olduğunu çok net biçimde söyledim. İlk etapta acil ilaç ve tıbbi malzeme yardımımızı bölgeye süratle gönderdik. 30 ton insani yardım malzemesi çarşamba günü Beyrut’a ulaştı. Milletimizin yüz akı olan sivil toplum kuruluşlarımız zor koşullara rağmen sahadalar, insani yardım noktasında ellerinden geleni yapıyorlar. Güvenlik şartları elverdiği ölçüde yardımlarımızı devam ettireceğiz.

“Bu hassas süreci çok boyutlu bir şekilde yönetiyoruz”

Düzensiz göçmen sorununa da değinen Erdoğan, “Düzensiz göçü kaynağında engellemeye dönük çabalarımız sürüyor. Ülkemizdeki sığınmacıların güvenli, onurlu ve gönüllü dönüşlerine dair eylem planımıza tüm paydaşlarla istişare içinde çalışıyoruz. Yeni düzensiz göç akınlarına karşı tedbirlerimizi de sınır ötesinde alıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi; bu ülkeye bir daha Boraltan Köprüsü utancını yaşatmadan, kardeşlik hukukumuza halel getirmeden, ülkemizin ticari ve ekonomik çıkarlarına zarar vermeden bu hassas süreci çok boyutlu bir şekilde yönetiyoruz.” diye konuştu.

Erdoğan’dan Lübnan’a Destek Mesajı: Türkiye’nin Güçlü Desteği Yanlarında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.