1. Haberler
  2. Spor
  3. Erciyes’te Uluslararası Tenis Turnuvası Heyecanı Başladı

Erciyes’te Uluslararası Tenis Turnuvası Heyecanı Başladı

featured
service

Kayseri, 2024 Avrupa Spor Şehri unvanını almasının ardından bu yıl ilk kez Erciyes Kayak Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Tenis Turnuvası, 26 ülkeden 300’ün üzerinde sporcunun katılımıyla 13 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kayseri’nin dünyaca ünlü Erciyes Kayak Merkezi, 13 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında ilk kez Uluslararası Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor. 26 farklı ülkeden 300’ü aşkın sporcunun katıldığı turnuva, tenis tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

13 Ekim sabahı saat 10.00’da başlayan ilk müsabakalar, aynı anda 12 kortta gerçekleştirildi. Turnuvaya katılan sporcuların yarısından fazlasını yabancı uyruklu tenisçiler oluştururken, Erciyes’in yüksek irtifa avantajı ve muhteşem doğası, sporculara eşsiz bir antrenman ve yarışma ortamı sunuyor.

Erciyes’te Uluslararası Tenis Turnuvası Heyecanı Başladı 1

“Erciyes’e Bir Spor Dalını Daha Ekliyoruz”

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, turnuvaya dair yaptığı açıklamada Erciyes’in spor yelpazesini genişletmeye devam ettiklerini belirterek, “Erciyes’e bir spor dalını daha eklemenin, bir yüksek irtifa tesisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Çok hoş bir ortam var. Yerli, yabancı birçok profesyonel tenisçi antrenmanlarına başladı. ITF’in ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun iş birliğinde yapılan Uluslararası Tenis Turnuvamız var” dedi.

Erciyes’in uluslararası bir merkez olarak önemini vurgulayan Elcuman, “26 ülkeden 300’ün üzerinde sporcu var ve sporcuların yarısından çoğu yabancı uyruklu. O açıdan Erciyes’in uluslararası bir merkez olduğunun bir kez daha kanıtı diyoruz. Tüm tenis severleri, tüm Kayseri halkımızı buradaki maçları izlemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Erciyes’te Uluslararası Tenis Turnuvası Heyecanı Başladı 2

26 ülkeden 300’ü aşkın tenisçi katılıyor

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) öncülüğünde Türkiye Tenis Federasyonu ve Megasaray Tenis Akademi-MTA tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tenis Turnuvası, 13 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Erciyes Kayak Merkezi’nde kente kazandırılan 12 adet tenis kortundan oluşan tesiste nefesleri kesecek.

Dünya genelinde tenis tutkunlarının yakından takip ettiği tenis turnuvasına Türkiye, Romanya, Almanya, Fransa, İngiltere, Polonya, Amerika, Macaristan, Hollanda, Bulgaristan, İsveç, Belçika, İtalya, Slovakya, Slovenya, Rusya, Makedonya, Yunanistan, KKTC, Sırbistan, Hindistan, Tayland, Litvanya, Kazakistan, Özbekistan ve İran olmak üzere 26 ülkeden 300’ü aşkın tenisçi katılıyor.

Erciyes’te Uluslararası Tenis Turnuvası Heyecanı Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.