1. Haberler
  2. Yerel
  3. Engelsiz Sokak Festivali Eskişehir’de Coşkuyla Kutlandı

Engelsiz Sokak Festivali Eskişehir’de Coşkuyla Kutlandı

featured
service

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve hava koşulları sebebiyle ertelenen Engelsiz Sokak Festivali, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Festival kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşü, Ulus Anıtı’ndan başlayarak İsmet İnönü Caddesi ve Şair Fuzuli Caddesi boyunca devam edip Adalar Porsuk Bulvarı’nda son buldu. Yürüyüş boyunca sergilenen şarkı ve dans gösterileriyle katılımcılar coşkuyla etkinliklere destek verdiler. Festival, çevredeki vatandaşların alkışları ve katılımlarıyla da büyük bir coşkuya sahne oldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Engelsiz Sokak Festivali’nin açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Farkındalık yürüyüşü çok güzel geçti. Engelli bireylerin en temel ihtiyaçlarından biri sokaklarda özgürce dolaşabilmektir. Eskişehir, engelli dostu bir kent olma vizyonuyla ve süregelen çalışmalarımızla öne çıkıyor. Şehir dışından gelen misafirlerimiz, engelli dostu bir şehir olduğumuzu söylediklerinde belediyemiz adına büyük bir gurur duyuyorum.”

Başkan Ünlüce, devamında şunları ekledi: “Otobüslerimiz, tramvaylarımız, sokaklarımız ve caddelerimiz engelli bireylerin erişimine uygun hale getirildi. Avantaj taksimiz, engelli otobüsümüz ve engelli servisimiz gibi hizmetlerimizle Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezimizde sizlerle buluşuyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, engelsiz bir kent olma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Festivalde birçok kurum, dernek ve sivil toplum kuruluşu da stantlar açarak engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Barosu, Eskişehir Kent Konseyi gibi çeşitli kuruluşlar da etkinlikte yer aldılar.

Engelsiz Sokak Festivali Eskişehir’de Coşkuyla Kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.