1. Haberler
  2. Yaşam
  3. En Çok Konuşulan, Tercih Edilen Tatil Beldeleri

En Çok Konuşulan, Tercih Edilen Tatil Beldeleri

featured
service

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de bu yaz en çok konuşulan tatil beldeleri arasında Bodrum ve Çeşme başı çekiyor. Araştırma verilerine göre, Bodrum en çok haberleştirilen tatil beldesi olurken, Cunda en az konuşulan yer olarak dikkat çekti. İşte detaylar…

En Çok Konuşulan, Tercih Edilen Tatil Beldeleri 1

Tatilcilerin Gözdesi: Bodrum ve Çeşme

Bu yıl eğitim-öğretim döneminin Kurban Bayramı ile birleşmesini fırsat bilen tatilciler, popüler tatil beldelerine akın etti. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi, medya gündemine de yansıdı. Kurban Bayramı ve sonrasındaki hareketlilik, tatil beldeleri hakkında medyada pek çok habere konu oldu. Peki, bu yoğun ilgi hangi tatil beldelerini daha çok öne çıkardı?

MTM’nin 10 bini aşkın yazılı basın, TV, internet ve sosyal medya mecraları üzerinden yaptığı tarama sonuçları, en çok haberleştirilen tatil beldelerini belirledi. 16 Haziran – 23 Haziran tarihleri arasında tatil haberlerinde en çok konuşulan belde, 4 bin 268 haber ile Bodrum oldu.

Bodrum Zirveyi Kimseye Bırakmadı

Son yıllarda, tatil beldeleri hakkında yapılan haberlerde, fahiş fiyat uygulamaları, KDV usulsüzlükleri ve trafik sorunları gibi konular öne çıkıyor. Bodrum, bu haberlerde başı çekerken, geçmişte ünlü isimlerin tatil haberleriyle gündeme gelen beldeler arasındaki yerini koruyor. Günümüzde ise daha çok fiyat ve trafik konuları ile gündemde kalmayı başarıyor.

İzmir’in gözde tatil beldesi Çeşme ise 4 bin 164 haberle ikinci sırada yer aldı. Çeşme de Bodrum gibi fiyat ve trafik sorunlarıyla medyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Üçüncü sırada yer alan Muğla’nın popüler beldesi Marmaris ise 2 bin 962 haberle listede kendine yer buldu.

Sakin Kalanlar: Cunda ve Bozcaada

Araştırmaya göre, yabancı turistlerin en çok tercih ettiği tatil bölgelerinden biri olan Antalya ve çevresi, bu yaz medyanın ilgi odağı olmaktan çıktı. Listenin son iki sırasına Marmara Bölgesi’nden Cunda ve Bozcaada yerleşti.

En Çok Konuşulan, Tercih Edilen Tatil Beldeleri 2

Muğla, Tatil Haberlerinde Zirvede

Datça, Fethiye, Marmaris ve Bodrum gibi pek çok popüler tatil beldesine ev sahipliği yapan Muğla, en çok konuşulan tatil illeri listesinde zirvede yer aldı. Toplam 10 bin 319 haber sayısına ulaşan Muğla, tek başına İzmir, Antalya, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir’in haber toplamından daha fazla habere konu oldu. Bayram tatilinde Muğla’ya bağlı Fethiye, Bodrum ve Marmaris beldelerinden Yunan adalarına gitmeye çalışanların oluşturduğu yoğunluk ve kapılarda yaşanan vize sorunları da Muğla haberlerindeki artışın ana nedenleri arasında yer aldı.

En Çok Konuşulan, Tercih Edilen Tatil Beldeleri 3

Medyanın İlgi Odağı: Ege Bölgesi

Medya analizlerine göre, tatil haberlerine en fazla ilgi gösteren mecra elektronik medya olurken, en az ilgi gösteren mecra yazılı basın oldu. Tatil beldelerinin medyada yansıma oranlarına bakıldığında, Muğla, Aydın ve İzmir’in bulunduğu Ege Bölgesi, 16 bin 644 haber ile toplam tatil haberlerinin %83’üne ev sahipliği yaptı. Antalya merkezli 2 bin 821 haber ve %14’lük yansıma oranı ile Akdeniz Bölgesi ikinci sırada yer alırken, Balıkesir ve Çanakkale’ye ev sahipliği yapan Marmara Bölgesi ise 561 haber ve %3’lük yansıma payı ile üçüncü sırada yer aldı.

En Çok Konuşulan, Tercih Edilen Tatil Beldeleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.