1. Haberler
  2. Spor
  3. En Başarılı 3. Takım! Milli Takım Avusturya Maçında Rekor Kırdı

En Başarılı 3. Takım! Milli Takım Avusturya Maçında Rekor Kırdı

featured
service

A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Bu zaferle futbolcularımız birçok ilke imza attı ve tarihi anlara tanıklık etti.

Avusturya karşısında 90 dakika boyunca sahada kalan Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz, hakemin son düdüğüyle birlikte kendilerini saha zeminine bırakırken, saha içinde çeyrek finale yükselmenin sevincini yaşadılar.

Koşu Mesafesinde Rekor

Ay-Yıldızlılarımız, karşılaşma boyunca yüksek efor sarf ederek toplamda 114,3 kilometre mesafe kat etti. Turnuvada oynadıkları dört maçta toplam 453,1 kilometre koşan millî takımımız, maç başına ortalama 113 kilometre koşu mesafesi yakaladı. Avusturya karşısında bu ortalamanın üzerine çıkarak üstün bir performans sergilediler.

Merih Demiral Tarihe Geçti

Ay-Yıldızlılarımızı galibiyete taşıyan golleri kaydeden savunma oyuncumuz Merih Demiral, 40 yıl sonra Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bir maçta iki gol atan ilk savunma oyuncusu oldu. 1984 yılındaki organizasyonda Fransa forması giyen defans Jean-François Domergue, Portekiz maçında iki gol atmıştı. Merih Demiral aynı zamanda, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda Çekya karşısında iki gol atan Nihat Kahveci’yi yakalayarak millî formayla Avrupa Şampiyonası’nda bir maçta iki gol atmayı başaran ikinci futbolcu oldu.

Arda Güler’den Tarihi Asist

Avusturya karşısında Merih Demiral’ın kaydettiği ikinci golde asisti yapan 19 yaşındaki yıldız Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine geçti. Arda Güler, 20 yaşın altında olup Avrupa Futbol Şampiyonası’nda hem gol atıp hem de asist yapan üçüncü oyuncu oldu. Bu başarıyı 2004 yılında İngiltere’den Wayne Rooney ve Portekiz’den Cristiano Ronaldo elde etmişti.

Ferdi Kadıoğlu’ndan Üstün Performans

Turnuvanın en dikkat çeken isimlerinden Ferdi Kadıoğlu, yakaladığı istatistiklerle öne çıktı. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda beş ve üzerinde ikili mücadele kazanan, şut pası veren, çalım atan, top kapan ve pas arası yapan tek futbolcu olan Ferdi, Avusturya maçında da üstün performans sergiledi.

Mert Günok’un Kritik Kurtarışları

Uzatma dakikalarında Avusturya’dan Baumgartner’ın kafa vuruşunda gole izin vermeyen Mert Günok, yüzde 80’lik kurtarış yüzdesiyle Rüştü Reçber’in ardından bir Avrupa Futbol Şampiyonası’nda en yüksek kurtarış yüzdesine ulaşan ikinci isim oldu. Rüştü Reçber, 2000 Avrupa Şampiyonası’nda bir maçta yüzde 85’lik kurtarış yüzdesine ulaşmıştı.

Millîlerimiz En Başarılı Üçüncü Takım

Avusturya karşısında 2-1 kazanarak turnuvadaki dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde eden Ay-Yıldızlılarımız, turnuvanın en başarılı üçüncü ekibi konumuna yükseldi. Çıktığı dört maçta dört galibiyet alan İspanya en başarılı ekip olurken, üç galibiyet ve bir beraberlik alan ev sahibi Almanya ikinci sırada yer aldı. Millîlerimiz; Gürcistan, Çekya ve Avusturya’yı yenerken, tek yenilgisini grup maçlarında Portekiz’e karşı aldı.

Turnuvanın En Golcü Takımları

Almanya, oynadığı dört maçta attığı 10 golle turnuvanın en golcü takımı olurken, 9 gol kaydeden İspanya ikinci sırada yer aldı. Yedişer gol kaydeden A Millî Takımımız, Hollanda, İsviçre ve Avusturya ise üçüncü sırayı paylaştı.

En Başarılı 3. Takım! Milli Takım Avusturya Maçında Rekor Kırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.