1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emlakta fahiş fiyata ceza yağdı!

Emlakta fahiş fiyata ceza yağdı!

featured
service

Ticaret Bakanlığı, konut ilanlarında fahiş fiyat artışı yapan 889 emlak işletmesine toplamda 88 milyon 900 bin liralık idari para cezası uygunladığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, emlak sektöründe adil ve rekabetçi bir piyasa yapısı oluşturmak, sektörde kaliteli hizmet sunumunu sağlamak ve tüketici mağduriyetlerini önlemek için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Aldatıcı İlanlarla Mücadele ve İlan Kirliliğine Son

Açıklamada, ilan platformlarında yer alan aldatıcı ilanların önlenmesi, bu ilanların yol açtığı spekülatif fiyat artışlarının engellenmesi ve ilan kirliliğinin önüne geçilmesi için “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik”te değişiklik yapıldığı hatırlatıldı. Bu değişiklikle ilan platformlarına, ilan veren kişinin kimlik bilgilerini doğrulama, ilana konu taşınmazın ilan veren kişiye, bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren kişinin ilana konu taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini doğrulama yükümlülüğü getirildi.

Fahiş Fiyat Artışı Yapanlara Ceza

Kayıt dışı faaliyetlerin ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla emlak sektörüne yönelik denetimlerin yoğun şekilde sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, ilan fiyatında fahiş artış yaptığı tespit edilen 107 işletmeye bu ay 10 milyon 700 bin lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Emlakta fahiş fiyata ceza yağdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.