1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Emekliler Tiyatrosu Kuruldu, İlk Seçmeler Gerçekleşti

Emekliler Tiyatrosu Kuruldu, İlk Seçmeler Gerçekleşti

featured
service

Türkiye’de bir ilk olarak Etimesgut’ta hayata geçirilen Emekliler Tiyatrosu, emeklilere sanat yoluyla yeni bir yaşam alanı sunuyor. Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği projeye başvuruda bulunan 350 emeklinin seçmeleri kabul edildi ve 23 Eylül Pazartesi günü itibarıyla ilk buluşmalar gerçekleştirildi.

Emeklilerin ulaşım zorluğu yaşamaması amacıyla, seçmeler Etimesgut Belediyesi’ne bağlı Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Türk Tarih Müzesi ve Parkı ile Yunus Emre Kültür Merkezi konferans salonlarında yapıldı. Sahne amiri Cihan Uysal ve tiyatro sanatçısı, dizi ve film oyuncusu Çetin Azer Aras’ın rehberliğinde, emekliler 3 farklı konferans salonunda 5 gün boyunca sahneye çıkarak kendilerini tanıttılar ve belirlenen yönergelere uygun performanslarını sergilediler.

Emekliler Tiyatrosu Kuruldu, İlk Seçmeler Gerçekleşti 1

Ekim ayında provalara başlayacak olan emekliler, ilk etapta oyunculuk, diksiyon ve ses eğitimi alacaklar. Bu çalışmaların ardından ise belirlenen 9 oyunun provalarına başlayarak, 27 Mart Dünya Tiyatro Haftası’na hazır hale gelecekler.

Seçmelerin ardından emeklilerle bir araya gelen Çetin Azer Aras, “Bir haftalık sürecin sonunda emeklilerimizin her biriyle tanıştık ve mevcuttaki potansiyellerini, yeteneklerini, neler yapabileceklerini, kimin hangi alanda daha iyi olduğunu, hangi emeklimizin nasıl çalışmalara ihtiyacı olduğunu belirledik. Oldukça yoğun geçen bir haftayı geride bıraktık. Her birinin bir şeyler üretmek istemesi, yeni bir oluşumun içerisinde yer almak istemeleri, bu kadar istekli ve gönüllü olmaları beni ayrıca mutlu etti. Çünkü bu işler istekli ve gönüllü olunca güzel olur ve ortaya çıkardığınız işte bir o kadar izlenesi olur. Tiyatro, ciddi bir iştir. İncelikleri çok önemlidir. Tam bir ekip işi olduğu için çalışırken çalışacak, eğlenirken eğleneceğiz ama disiplini elden bırakmadan” ifadelerini kullandı.

Emekliler Tiyatrosu Kuruldu, İlk Seçmeler Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.