1. Haberler
  2. Haberler
  3. Elektriğe %38, Memura %19 Zam

Elektriğe %38, Memura %19 Zam

featured
service

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, artan enflasyona ve yetersiz zam oranlarına tepki gösterdi. Dr. Kandemir, “Zorlu ekonomik ve çalışma koşullarının gün geçtikçe iyileşmesi beklenirken daha da kötüye gitmesini acı bir şekilde yaşıyoruz. Sahada görev yapan birçok arkadaşımız, özellikle Aile Sağlığı çalışanları açlık sınırında yaşamaya çalışıyor” dedi.

Memur maaşlarına yapılan %19 zammın, elektrik zammının (%38) ve gerçek enflasyonun çok gerisinde kaldığını belirten Dr. Kandemir, “Hayat pahalılığı her geçen gün artarken, memur maaşları bu koşullara ayak uydurabilecek düzeyde değil” diye konuştu.

AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, “Bilindiği gibi Aile Sağlığı Merkezleri’nin tüm giderleri, sabit bir ödenekle Aile Hekimleri arkadaşlarımız tarafından karşılanıyor. Toplum sağlığı için çalışan hekim arkadaşlarımız, aynı zamanda sağlık merkezlerini ayakta tutabilmek için azami çaba harcıyor. Şartların giderek ağırlaşması Aile Sağlığı Merkezlerini de kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Aile hekimliği harcama kalemlerinin artış oranı; kiralar, tıbbi malzemeler, personel giderleri, elektrik gibi giderler düşünülünce çok daha fazla. Memur zammı refah payı dışında Aile hekimliği çalışanları için Aile sağlığı merkezlerinin sürdürülebilir hizmetini sağlayacak iyileştirme acilen yapılmalıdır,” ifadelerini kullandı.

Elektriğe %38, Memura %19 Zam

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.