1. Haberler
  2. Yerel
  3. Düzce’de İlk Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi Açıldı

Düzce’de İlk Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi Açıldı

featured
service

Düzce’de, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimi ve iş insanı Ertan Uçar’ın katkılarıyla inşa edilen Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Düzce’nin Bahçeşehir Demetevler Mahallesi’nde 2 dönümlük bir arazi üzerinde inşa edilen Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi, 250 metrekarelik kapalı alanıyla dikkat çekiyor. Merkezde, terapi odaları, dinlenme alanları, aktivite odaları ve bir kış bahçesi bulunuyor. Alzheimer hastalarına yönelik sosyal ve sağlık hizmetlerinin sunulacağı bu merkezde, sosyal hizmet uzmanı, hemşireler, yaşlı bakım personeli, gerontolog, ergoterapist ve antrenör olmak üzere 8 uzman personel görev yapacak.

Merkez, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün sosyal projeleri arasında öne çıkan çalışmalardan biri olarak kabul ediliyor. İş insanı Ertan Uçar ve eşi Zeynep Uçar’ın yanı sıra hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen proje, Alzheimer hastalarının günlük bakım ve terapi hizmetlerinden faydalanacağı modern bir alan sunuyor.

Düzce’de İlk Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi Açıldı 1

Törende Protokol ve Katılımcılar Bir Araya Geldi

Merkezin açılış törenine, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Ertan Uçar ve eşi Zeynep Uçar ile il protokolü katıldı. Törende konuşan Vali Selçuk Aslan, merkezde emeği geçenlere teşekkür ederek, Alzheimer hastaları ve aileleri için büyük bir rahatlama sağlanacağını vurguladı.

Vali Aslan, konuşmasında Rize Pazar ilçesindeki deneyiminden de bahsederek şunları söyledi:

“Rize Pazar ilçesinde görevdeyken bir Nöroloji doktorumuzun da buna benzer bir proje çalışması olmuştu. Projenin özünde hastanede potansiyel hastalara hafıza yetkinliklerinin muhafaza edilmesi amaçlanıyordu. O zaman çevremde hiç böyle bir hasta yoktu. Kendisi birçok bürokratik engellerle karşılaştı. Başhekimi ikna ederek bir salon tahsis edilmesini sağladık ve başlattık. Hakikaten gördük, ne kadar olumlu bir iş olduğunu. Burası da daha önce kütüphane idi ancak kapalı ve kullanılmıyordu. Açmak istedik olmadı. Sayın bakanımız ile istişare ettik. Burayı böyle bir proje için söyledi. Şimdi benim annemde Demans başladı. Bu hastalığı yakın çevrenizde gördüğünüz zaman bu konuda duyarlılığınız artıyor. Fiziki donanımları ile Türkiye’de örnek bir yer oldu. Uzmanların da gelmesi ile artık hizmete başlayacak. Bu işe öncülük eden sayın bakanımızdan ve Ertan Beyden hanımefendiden, katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Ne kadar özverili olursak olalım, insanız sosyal yaşantımız var. Alzheimer hastası olan aileler, yakınları ihtiyaç halinde artık gönül rahatlığı ile buraya emanet edebilecekler. Sosyal proje anlamında birçok şehre örnek olacak inşallah.”

Düzce’de İlk Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.