1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünya Yol Kongresi İstanbul’da Gerçekleşecek

Dünya Yol Kongresi İstanbul’da Gerçekleşecek

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15-18 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Yol Kongresi’ne ev sahipliği yapacaklarını açıkladı. “Hareketliliği Güçlendirmek için Bağlanıyoruz: Herkes için Sürdürülebilir Bir Geleceğin Sağlayıcısı Olarak Yollar” temasıyla gerçekleştirilecek olan kongreye, dünya genelinden çok sayıda bakan, küresel lider, akademisyen ve sektör temsilcisi katılacak.

Bakan Uraloğlu, Cenevre merkezli IRF’nin her dört yılda bir düzenlediği bu önemli etkinliğin, karayolu sektörü için yeniliklerin ele alınacağı bir platform oluşturacağını belirtti. “Küresel liderlerin, endüstri uzmanlarının ve kamu-özel sektör paydaşlarının bir araya geleceği bu kongrede, karayolu sektörü için önemli konuları masaya yatıracağız. Aynı zamanda ‘Dayanıklı Toplumlar ve Ekonomiler İçin Karbondan Arındırılmış ve Dayanıklı Ulaşım’ temasıyla Bakanlar Oturumu düzenleyeceğiz. Dünyanın ulaşım rotasını İstanbul’da çizeceğiz” dedi.

20 Ülkeden Bakanlar Düzeyinde Katılım

Kongreye Fas, Lübnan, Ermenistan, Kamboçya, Gana, Gine, Katar, Gabon, Kongo, Nikaragua, Malavi, Türkmenistan, Ekvador, Seyşeller, Slovenya, Litvanya, Zimbabve, Liberya, Suudi Arabistan ve Mısır’dan bakanlar düzeyinde katılım olacağını ifade eden Uraloğlu, “Küresel altyapı projelerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir ulaşım ağlarının oluşturulması konusunda önemli iş birliklerine imza atacağız” diye konuştu.

“Bakanlığımızın Vizyon ve Misyonunu Tanıtma İmkânı Bulacağız”

Kongrenin, ulaşım ve altyapı sektörünün önde gelen uzmanlarını bir araya getireceğini vurgulayan Uraloğlu, Kongre kapsamında yapılacak “Bakanlar Oturumu” ile diğer ülkelerden mevkidaşları ve uluslararası kuruluş temsilcileriyle bir araya geleceklerini de kaydederek, “IRF Dünya Kongresi ile uluslararası platformda son 22 yılda tüm dünyanın yakından takip ettiği mega ulaştırma ve altyapı projelerini başarıyla gerçekleştirerek insanlığın hizmetine kazandıran Bakanlığımızın vizyon ve misyonunu da tanıtma imkânı da bulacağız.” diye konuştu.

İş Birlikleri Değerlendirilecek

Kongre’de sürdürülebilir altyapı için finansmandan işgücü geliştirmeye kadar geniş bir yelpazede konuların masaya yatırılacağını ifade eden Uraloğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sürdürülebilir ve akıllı ulaşım sistemlerinden yol güvenliği ve çevresel sorumluluğa kadar birçok önemli konuyu ele alarak iş birliklerini değerlendireceğiz. Dijitalleşme, elektrikli araçların ulaşım sistemlerine entegrasyonu, daha kapsayıcı ve erişilebilir hareketlilik gibi hususlarda tecrübelerimizi paylaşacağız. iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasına yönelik emisyon azaltma, yol projelerinde biyoçeşitliliğin korunması gibi sürdürülebilir çözümleri ele alacağız.”

Dünya Yol Kongresi İstanbul’da Gerçekleşecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.