1. Haberler
  2. Siyaset
  3. DP Sözcüsü Altıntaş: İktidar Cumhuriyet’e meydan okuyor!

DP Sözcüsü Altıntaş: İktidar Cumhuriyet’e meydan okuyor!

featured
service

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmekte olan “Öğretmenlik Meslek Kanunu” ile ilgili basın açıklaması yaptı, Altıntaş, “İktidar, Maarif Müfredatı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden Cumhuriyet’e meydan okumaktadır!” şeklinde konuştu.

Altıntaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İktidara gelen veya görev başına getirilen bakanların, Milli Eğitim’in temel ilkeleriyle kendi düşüncelerine göre oynamalarını doğru bulmuyorum. Özellikle şu andaki Milli Eğitim Bakanımız aracılığıyla son günlerde büyük tartışmalara sebep olan Maarif Müfredatı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden iktidar Cumhuriyet’e meydan okumaktadır!

Bu uygulamalar, iktidarın Cumhuriyet’le hesaplaşmasıdır.

Biz Demokrat Partililer olarak, Milli Eğitim Bakanı’nı uyarıyoruz! Sayın Bakan, makamınızı ideolojik hesaplaşmaların aracı olarak kullanmaktan vazgeçiniz! Gençliğimizi ve ülkemizin teminatı olan gençlerimizi geleceğin ilim ve irfanıyla milli mefkûrelerle donatarak hür ve özgür düşünebilen bir kitle yaratmak idealiniz olsun. Bu yaptığınız davranışlar, anayasal bir suçtur!”

DP Sözcüsü Altıntaş: İktidar Cumhuriyet’e meydan okuyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.