1. Haberler
  2. Yerel
  3. Dostlar Onu Hatırlayacak! Bursa’da Aşık Veysel’e Anıt

Dostlar Onu Hatırlayacak! Bursa’da Aşık Veysel’e Anıt

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Halk Müziği’nin usta ismi Aşık Veysel’in hatırasını yaşatmak amacıyla Yiğitler Aşık Veysel Parkı’na kazandırdığı anıtı törenle açtı.

Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver, Aşık Veysel’in torunu Halil Süzer, Yiğitler Mahalle Muhtarı Özgür Demirci ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

“Bize Vermek İstediği Mesajları İyi Anlamalıyız”

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, parkın özellikle çocuklar için yapıldığını belirterek onlardan bu değere sahip çıkmalarını istedi. Parkta süren çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Bozbey, Hem kentsel dönüşümü hızlandıracak hem de sosyal ve kültürel tesisler yapacaklarını ifade etti. Bozbey, “Yiğitler Mahallesi’ne ve çevredeki mahallelere yapacakları yatırımlarla başta çocuklar olmak üzere herkesin gülümsemesini sağlayacaklarını dile getiren Başkan Bozbey, “Aşık Veysel hem sanat hem de insani açıdan çok değerli bir isimdir. Saz ile insanı bütünleştiren değerli bir insandır. Aşık Veysel, bilge bir insandır.” diye konuştu.

Dostlar Onu Hatırlayacak! Bursa'da Aşık Veysel’e Anıt 1

Aşık Veysel’in insanı sazla bütünleştiren, bilge bir sanatçı olduğuna dikkat çeken Bozbey, Çocukların Aşık Veysel’i öğrenmesi gerekir. Bize vermek istediği mesajları çok iyi anlamalıyız. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sanata, spora, kültüre sahip çıkan bir anlayıştayız. Bu heykele hem anarak hem de Aşık Veysel’i öğrenerek herkes sahip çıkacaktır. Yiğit Mahallesi’nin güzel insanlarına onun heykelini, bilgeliğini, aşıklığını ve sazından çıkan nağmeleri emanet ediyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala ise Veysel’in dostlarının onu her zaman hatırlayacağını ifade ederek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olmak üzere herkese teşekkür eden Pala, anıtın hayırlı olmasını diledi.

Dostlar Onu Hatırlayacak! Bursa’da Aşık Veysel’e Anıt
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.