1. Haberler
  2. Yerel
  3. Doğanhisar Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatında Yüzde 45 Tamamlanma Oranına Ulaşıldı

Doğanhisar Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatında Yüzde 45 Tamamlanma Oranına Ulaşıldı

featured
service

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Doğanhisar’da hayata geçirdiği İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesinde inşaatın yüzde 45’i tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, tesiste arıtılacak suyun tarımda kullanılabilecek kalitede olacağını belirterek, projenin bölge için büyük bir yatırım olduğunu vurguladı.

Yıl Sonunda Tamamlanması Planlanıyor

Doğanhisar’daki tesis inşaatında incelemelerde bulunan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, projenin hem çevreye hem de yerel ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti. Demir, “İnşaat şu anda yüzde 45 oranında tamamlandı. Tesisin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında sadece atıksu arıtma tesisini değil, aynı zamanda 7 kilometre uzunluğunda yeni bir kanalizasyon şebeke hattını da inşa ediyoruz. Atıksu arıtma tesisinin maliyeti 62 milyon lira, kanalizasyon şebeke hattı ise 60 milyon lira olmak üzere toplamda 122 milyon liralık bir yatırımı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

10 Bin Nüfusa Hizmet Verecek

Doğanhisar’ın merkezine ek olarak Yenice ve Çınarlıbağ mahallelerine de hizmet verecek olan ileri biyolojik arıtma tesisinin kapasitesinin 2053 yılına kadar 10 bin nüfusun atık sularını arıtabilecek şekilde planlandığını belirten Demir, tesiste arıtılan suyun tarımda kullanılabilecek kalitede olacağını söyledi. Bu yatırımın çevre dostu bir proje olarak Doğanhisar ve Konya’ya hayırlı olmasını dileyen Demir, projenin bölgeye sağlayacağı katkılara dikkat çekti.

Doğanhisar Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatında Yüzde 45 Tamamlanma Oranına Ulaşıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.