1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Merih Demiral’ Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Merih Demiral’ Açıklaması

featured
service

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımı ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında 2 Temmuz’da oynanan maçın ardından UEFA tarafından milli futbolcu Merih Demiral hakkında açılan disiplin soruşturmasına sert tepki gösterdi. Bakanlık, yayımladığı açıklamada, söz konusu soruşturmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı rapora da atıfta bulunuldu. Raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği ve bozkurt işaretinin Almanya’da yasaklı bir simge olmadığı vurgulanmıştı. Bakanlık, Merih Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin yabancı düşmanlığı içerdiğini değerlendirdi.

“Siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz”

Açıklamada, “2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün (2 Temmuz) oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez.

Diğer taraftan, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve “bozkurt” işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir.

Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Merih Demiral’ Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.