1. Haberler
  2. Gündem
  3. Discord Üzerinden Siber Zorbalık: “Kötülüklere Göz Açtırmayacağız”

Discord Üzerinden Siber Zorbalık: “Kötülüklere Göz Açtırmayacağız”

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformlarından yayılan suç unsuru içeren içeriklerle ilgili bir açıklama yaptı. Yerlikaya, çocuk istismarı, dini değerleri aşağılayıcı ve şehitlere hakaret içeren paylaşımlar yapan iki çocuğun İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince muhafaza altına alındığını belirtti.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, B.T. adlı çocuğun Discord platformunda suç unsuru barındıran videolar düzenlediğinin tespit edildiğini, diğer yandan A.D.C. isimli çocuğun da Telegram üzerinden ‘Hz Ebu Cehil’ adlı bir grupta “Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı” içerikler paylaştığını belirtti. Her iki çocuğun ifadeleri, psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak.

Bakan Yerlikaya, toplumun milli ve manevi değerlerine yönelik bu tür saldırılar ve siber zorbalıklar karşısında göz açtırmayacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Milli ve manevi değerlerimiz aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız. Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz.”

Discord Üzerinden Siber Zorbalık: “Kötülüklere Göz Açtırmayacağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.