1. Haberler
  2. İzmir
  3. Dijital İzmirim Kart Artık İZBAN’da da Geçerli

Dijital İzmirim Kart Artık İZBAN’da da Geçerli

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dijital İzmirim Kart uygulamasını 28 Ekim itibarıyla İZBAN’da da devreye sokarak toplu ulaşımda dijitalleşme adımlarına bir yenisini ekledi. İzmirliler, artık fiziksel kart taşımadan, akıllı telefonları üzerinden QR kod ile tüm toplu ulaşım araçlarını kullanabilecek.

İZBAN’da QR Kod ile Kolay Yolculuk

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ tarafından geliştirilen Dijital İzmirim Kart uygulaması, daha önce ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, metro ve tramvay araçlarında kullanıma sunulmuştu. 28 Ekim itibarıyla İZBAN hattında da geçerli olacak olan bu uygulama sayesinde yolcular, fiziksel kart taşımadan, İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden QR kod ile seyahat edebilecek.

Fiziksel Kart Avantajları Dijitalde de Devam Ediyor

Ücretsiz olarak kullanılabilen Dijital İzmirim Kart, fiziki İzmirim Kart ile aynı işlevselliği sunuyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden bakiye yükleyebilir, sorgulama yapabilir ve QR kod ile geçiş sağlayarak toplu ulaşım araçlarından yararlanabilir. İade işlemleri de fiziki kartlarda olduğu gibi cihazlara QR kod okutularak yapılabilecek.

Tüm kişiselleştirilmiş kart sahipleri Dijital İzmirim Kart oluşturabilecek. Ayrıca, tam, öğrenci, öğretmen, 60 yaş ve 65 yaş gibi farklı kart tipleri dijital ortamda kullanılabilecek. Dijital İzmirim Kart, kullanıcılarına aktarma, indirimli biniş, Halk Taşıt ve ‘Gittiğin Kadar Öde’ gibi mevcut avantajları da sunacak. İZBAN’da QR kod ile kullanımın yanı sıra, kredi kartı ile doğrudan biniş imkanı için çalışmaların sürdüğü de açıklandı.

Dijital İzmirim Kart Artık İZBAN’da da Geçerli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.