1. Haberler
  2. Yerel
  3. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Üniversitelilere 5 Bin TL Ayni Destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Üniversitelilere 5 Bin TL Ayni Destek

featured
service

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik ilk defa vereceği ayni öğrenim desteği için başvuruları başlattı. Öğrencilerin şehirlerarası ulaşım, kırtasiye ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla yapılacak olan bu yardım, 1.500 öğrenciye 5.000 TL değerinde verilecek. Başvurular 11 Ekim 2024 tarihine kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek.

7.5 Milyon Liralık Destek

2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında hayata geçirilecek olan bu ayni yardım, Denizli sınırları içinde ikamet eden ve başka illerde üniversite eğitimi gören öğrencilere yönelik olacak. Hane gelirinin brüt iki asgari ücretin altında olması şartı aranan destek, sadece bir defa olmak üzere dönem başında verilecek. Toplamda 7.5 milyon lira değerinde ayni destek sağlanacağı açıklandı.

Başvuru Şartları

Başvuru koşulları ise şu şekilde belirlendi: Öğrencinin T.C. vatandaşı olması, ailesiyle birlikte Denizli mücavir alan sınırları içinde ikamet etmesi ve Denizli ili dışında üniversite eğitimi alıyor olması gerekiyor. Ayrıca, öğrencinin ekonomik durumunun yetersiz olması, okulunda başarılı bir öğrenci olması ve kamu haklarından mahrum olmaması şartları da aranacak. Başvurular, oluşturulacak bir komisyon tarafından titizlikle değerlendirilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Üniversitelilere 5 Bin TL Ayni Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.