1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi’nden Süleymancılar Yurduna Suç Duyurusu

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi’nden Süleymancılar Yurduna Suç Duyurusu

service

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi ve Güzeltepe Mahalle Meclisi, İzmir’in Güzeltepe Mahallesi’nde açılmak istenen Süleymancılar Tarikatı’na ait öğrenci yurduna karşı başlattıkları mücadeleyi sürdürüyor. Tarikat faaliyetlerine karşı harekete geçen yurttaşlar, 18 Ekim’de Karşıyaka Adliyesi önünde bir araya gelerek, anayasa ve yasalar gereği bu tür dini yapılanmaların yasak olduğunu vurguladı. Topluluk, kamu görevlilerinin görevlerini kötüye kullandığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Temmuz ayında düzenlenen kitlesel bir yürüyüşle de gündeme gelen yurda karşı tepkiler, “Mahallemizde tarikat yurdu istemiyoruz” sloganlarıyla devam ediyor. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi’nin düzenlediği eylemlere yüzlerce yurttaş katılmış sonrasında tarikat yurduna mühür vurulmuştu.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi ve Güzeltepe Mahalle Meclisi açılmak istenen yurda ilişkin Anayasa’ya, 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması Kanunu’na, 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanunu’na aykırı şekilde tarikat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin önünü açan, izin veren kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan suç duyurusunda bulundu.

Hukuki Mücadele Sürüyor

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi adına konuşan Avukat Emel Diril, yurdun bulunduğu yerin sembolik bir anlam taşıdığına dikkat çekerek, “Bu mahallenin kalbine, tam ortasına yapılmak istenen bu yurdun özel bir anlamı olduğunu biliyoruz. Ama bunu sadece direngen bir tarihi olan mahalleler ile sınırlayamayız. Türkiye’de şu an bakanlıkların, tarikatlar arasında pay edildiğini biliyoruz. Yeni müfredat etnik kimlik, cinsiyet, inanç fark etmeden tüm çocuklarımızı gericiliğe boğmak istedikleri için oluşturuldu. Tarikat ve cemaatler de ülkenin her yanında çalışıyor, yoksulların, emekçilerin çaresizliğinden besleniyor ve yaşamlarımızı, çocuklarımızı karanlığa mahkum ediyorlar” dedi.

“Birlikte mücadele ile tarikat oluşumlarını engelleyebiliriz”

Yurda ruhsat veren yetkililer hakkında da suç duyurusunda bulunan Diril, bu süreçte sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yasalara aykırı davrandığını ve suça ortak olduklarını söyledi. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Diril, cemaatlerin varlığının anayasaya aykırı olduğunu hatırlattı ve laiklik mücadelesinin güçlenerek devam edeceğini belirtti.

Güzeltepe Mahalle Meclisi adına konuşan Faruk Demir ise, “Mahallemizde tarikatları istemiyoruz. Ayrıca bir sürü ihtiyacımız var. Tarikat yurdu istemiyoruz, çalışan anneler için kreş istiyoruz, çocuklarımız için yaşam alanı, spor tesisi istiyoruz. Ülkemizin tarikatlar aracılığıyla sürüklenmek istendiği karanlığın bilincindeyiz. Bende bu mahallede yaşıyorum. Bu mahalle hepimizin, birlikte mücadele ile tarikat oluşumlarını engelleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi’nden Süleymancılar Yurduna Suç Duyurusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.