1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Murat Emir: “Dimdik Ayaktayız, Devletimizin Yanındayız”

CHP’li Murat Emir: “Dimdik Ayaktayız, Devletimizin Yanındayız”

featured
service

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, TUSAŞ tesislerine yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Emir, “Bizim bir tane devletimiz var o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ve bu üniter devletimizin üzerine hepimiz titriyoruz. Bir başka devlet bu topraklarda söz konusu dahi olamaz. Devletimizin yanındayız.” dedi.

“Teröristlere Karşı Dimdik Ayaktayız”

“Ülke olarak yastayız. Teröristlere, teröristlerin ağababalarına da Türkiye Cumhuriyeti’nin meclisi ile milleti ile dimdik ayakta olduğunu bir ve bütün olduğunu göstermek için buradan çalışıyoruz.” ifadelerini kullanan Emir, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in söylediği çok açık ve yalın bir gerçekliktir. Bizim bir tane devletimiz var o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ve bu üniter devletimizin üzerine hepimiz titriyoruz. Bir başka devlet bu topraklarda söz konusu dahi olamaz. Devletimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

“Toplumsal Barış ve Mutabakat Tesis Edilmelidir”

Emir, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Devletimizi güçlendirmek için işte bugün TUSAŞ’a saldıranlar gibi her türlü odağa karşı koymak için de, 86 milyon için de toplumsal barışı, mutabakatı tesis etmek zorundayız. Her bir vatandaşımız Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit, birinci sınıf, bütün haklarını kullanan ve devletini sahiplenen bir vatandaş olması gerektiğini söylüyoruz. Buna itiraz edilebilir mi? Söylenen budur.
Bir ve bütün, demokratik 86 milyon vatandaşının her birini kucaklayan bir devlet umudu içinde olduğumuz içindir.”

CHP’li Murat Emir: “Dimdik Ayaktayız, Devletimizin Yanındayız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.