1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Kış: Sağlık Bakanı Derhal İstifa Etmelidir

CHP’li Kış: Sağlık Bakanı Derhal İstifa Etmelidir

featured
service

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Yenidoğan çetesi” skandalı hakkında konuştu. Kış, eski bir sağlık bakanının sahibi olduğu hastanenin “Bebek dostu hastane” unvanı almasına tepki göstererek, “‘Bebek dostu hastane’ unvanı verilmesi tam bir akıl tutulmasıdır. Dönemin İl Sağlık Müdürü bugünkü Sağlık Bakanı, bu skandalın baş sorumlusudur ve derhal istifa etmelidir.” dedi.

“Sağlık rant alanı değildir”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Her gün yeni bir skandal ile karşılaşıyoruz. Sağlık sistemimiz adeta ranta teslim edilmiş durumda yeni doğan Çetesi skandalı bunun en acı örneğidir. Bebekler üzerinden SGK’dan 8 bin TL almak için kurulan bu kirli düzen AKP iktidarının sağlık sistemini nasıl çökerttiğini gözler önüne seriyor.

Bu skandal listesinde bulunan eski sağlık bakanının sahibi olduğu hastaneye ‘Bebek dostu hastane’ unvanı verilmesi tam bir akıl tutulmasıdır. Dönemin İl Sağlık Müdürü bugünkü Sağlık Bakanı, bu skandalın baş sorumlusudur ve derhal istifa etmelidir. Sağlık sistemimiz çökmüş hükümet sorumluluktan kaçıyor. Halkın Sağlığı ise her geçen gün daha büyük tehlikeye atılmaktadır. Biz bu çürümüş düzeni asla kabul etmiyoruz. Sağlık rant alanı değildir. Halkın en temel hakkıdır.”

CHP’li Kış: Sağlık Bakanı Derhal İstifa Etmelidir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.