1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Karabat: “2025 Yılı Emekliler İçin Daha Zor Geçecek”

CHP’li Karabat: “2025 Yılı Emekliler İçin Daha Zor Geçecek”

featured
service

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Türkiye’de artan yoksulluk ve ekonomik krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, emeklilerin ekonomik durumuna ilişkin uluslararası verileri değerlendiren Karabat, 2025 yılının özellikle emekliler için daha zorlu bir yıl olacağına işaret etti. Mercer tarafından hazırlanan Küresel Emeklilik Endeksi verilerini paylaşan Karabat, Türkiye’nin 48 ülke arasında 45’inci sırada yer aldığını belirterek, AKP’nin ekonomi politikalarının yoksulluğu derinleştirdiğini vurguladı.

Karabat, “AKP’nin yoksulluğu derinleştiren ekonomi politikaları sonucu emekliler açlık sınırının altında yaşıyorlar. Bu durum artık dünyadaki araştırmalara da net bir şekilde yansıyor.” dedi.

“Türkiye, Batı Ülkelerinin ve Birçok Gelişmekte Olan Ülkenin Gerisinde”

Küresel Emeklilik Endeksi’nde dünya nüfusunun %65’ini kapsayan 48 ülkenin emeklilik sistemlerinin 50’den fazla gösterge çerçevesinde değerlendirildiğini ifade eden Karabat, “Hollanda emeklilik endeksinde birinci, Hindistan ise sonuncu oldu. Dünya nüfusunun %65’ini kapsayan 48 emeklilik sisteminin 50’den fazla gösterge çerçevesinde değerlendirildiği Küresel Emeklilik Endeksi’nde Türkiye’yi, gelişmiş batı ülkelerinin yanı sıra Botsvana, Peru, Kolombiya gibi ülkeler de geçti.” ifadelerini kullandı.

“2025’te Durum Daha da Kötü Olacak”

Karabat, 2025 yılında emeklilerin daha zorlu bir tabloyla karşı karşıya kalacağını belirtti. Karabat, “Çünkü AKP’nin planı, gerçekleşen enflasyon değil, IMF’nin de önerdiği gibi hedeflenen enflasyona göre maaş zammı yapmak. OVP 2025 enflasyon hedefi %17,5 olmuştu. AKP’nin 2025 bütçesine bakıyorsunuz, vergi gelirleri %50’ye yakın artıyor. Ama maaş zamları, hayali olan düşük enflasyon hedeflerine göre yapılıyor. Sefaletin derinleştirilmesine “rasyonel politikalar” diyorlar. Geldiğimiz noktada “Batı bizi kıskanıyor”dan, “Hindistan ile yarışan Türkiye” haline geldik. Ekonomik krize, toplumsal çürüme de eşlik ediyor. Herkes konuşur, Ak Parti yapar!” ifadelerini kullandı.

CHP’li Karabat: “2025 Yılı Emekliler İçin Daha Zor Geçecek”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.