1. Haberler
  2. Yerel
  3. Çeşme’nin 30 Yıllık İçme Suyu Sorunu Tarih Oluyor

Çeşme’nin 30 Yıllık İçme Suyu Sorunu Tarih Oluyor

featured
service

İzmir’in dünyaca ünlü turizm merkezi Çeşme, yıllardır yaşadığı içme suyu sorunundan kurtuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, ilçenin 30 yıllık su altyapısını tamamen yenileyecek yatırımı başlattı. Üç etap olarak planlanan projenin son aşamasında yüzde 70’e ulaşılırken, çalışmalar tamamlandığında Çeşme’nin içme suyu ihtiyacı köklü bir şekilde çözüme kavuşacak.

Yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan Çeşme’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yapılan 3. etap çalışmaları, Çiftlik, Dalyan ve Altınkum mahallelerinde tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık 550 milyon lira değerindeki yatırımın bir parçası olan etapta, 320 kilometrelik su şebeke hattının 220 kilometresi tamamlandı. Proje ile birlikte ilçenin eskiyen ve su kayıplarına neden olan tüm iletim hatları baştan sona yenileniyor.

“Çeşme’nin 50 Yılını Garanti Altına Alıyoruz”

Çeşme’nin 30 Yıllık İçme Suyu Sorunu Tarih Oluyor 1

Çeşme 3. Etap İçme Suyu kontrolörü Onur Yıldırım, çalışmaların yaz döneminin sona ermesiyle hız kazandığını belirterek, “Çeşme’de eskimiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu borularını yüksek kalitedeki borularla değiştiriyoruz. 30 yılın üzerindeki eski borularla karşı karşıyaydık. Şu an imalatını yaptığımız borular ise Çeşme’nin 50 yılını garanti ediyor. 6 ekibimiz farklı mahallelerde çalışmalarını hız kesmeden gerçekleştiriyor. Toplamda 10 mahallede gerçekleşecek 320 kilometrelik imalatın 220 kilometresini tamamladık. 3 etap halinde projelendirilen ve geçtiğimiz senelerde ilk iki etabı tamamlanan proje sayesinde, kayıp-kaçak oranı minimuma indirilerek yaşadığımız iklim krizinin sebep olduğu kuraklıkla mücadelede Çeşme’de yaşanan su sıkıntısının önüne geçilecek” ifadelerini kullandı.

İçme Suyu Yatırımında Tarihi Rekor

6360 sayılı yasa ile 2014 yılında Çeşme’nin içme suyu şebekesinin sorumluluğunu üstlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllar içinde arızalarla boğuşan ve ömrünü tamamlayan sistemin yenilenmesi için büyük bir yatırım başlattı. 1. Etap projesinde Germiyan, Ildır, Reisdere, Şifne ve Yalı mahallelerinde 200 kilometrelik hat yenilenirken, 2. Etap’ta 320 kilometrelik şebeke hattı Alaçatı, Ardıç, Altınyunus, Boyalık, Celal Bayar, Çakabey, Fahrettinpaşa ve Ilıca mahallelerine ulaştırıldı. Son etap olan 3. Etap çalışmaları tamamlandığında ise Altınkum, Cumhuriyet, Çiftlik, Dalyan, İsmet İnönü, Musalla, Ovacık, Sakarya, Şehit Mehmet, Üniversite ve 16 Eylül mahalleleri yeni ve sağlıklı içme suyu altyapısına kavuşmuş olacak.

Çeşme’nin 30 Yıllık İçme Suyu Sorunu Tarih Oluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.