1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Cemil Tugay: Doğruluk ile bu mücadeleyi kazanacağız

Cemil Tugay: Doğruluk ile bu mücadeleyi kazanacağız

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sivas Katliamı’nın 31. yılında Madımak Oteli’nde katledilen aydınları anmak için bir etkinlik düzenledi. İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı ve birçok belediye başkanı ile davetli katıldı. Anma programında konuşan Tugay, “Biz doğru insanlarız, biz vicdanlı insanlarız ve o vicdan ile o doğruluk ile bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

“Bu Düzen Değişecek”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, programda yaptığı konuşmada, Madımak Katliamı’na ilişkin duygularını ve görüşlerini dile getirdi. Başkan Tugay, “31 yıl önce bu olay ilk olduğunda ne hissediyorsak 31 yıl sonra aynı şekilde hissediyoruz. Ama bu ülkede bu düzen değişecek. Bu dünyada yaşayan her insanın hakkına, hukukuna, düşüncesine, inancına saygı duyulan o düzeni kuracağız. Ben bu mücadelenin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Kazanacağımıza inanıyorum. Ne olur siz de inanın. Bir daha bu ülkede böyle şeylerin olmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepsini yürekten saygıyla anıyorum. Ama sizden ricam buradan üzüntüyle eve gitmeniz değil, bu mücadeleyi kazanmak için daha fazla enerji ile yolumuza devam etmeniz. Biz doğru insanlarız, biz vicdanlı insanlarız ve o vicdan ile o doğruluk ile bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

Cemil Tugay: Doğruluk ile bu mücadeleyi kazanacağız 1

“Unutmayacağız”

Alevi Bektaşi Federasyonu Ege Bölge Sorumlusu Gülbahar Kaplan, yaptığı konuşmada, Sivas Katliamı’nın unutulmayacağını vurguladı. Kaplan, “Pir Sultan Abdal şenliklerine giden yazarlar, şairler, semaha durmak isteyen gençlerimiz orada sadece iyi niyetleri ile vardılar. Ama günler öncesinden, haftalar öncesinden kamyonlarla kaldırım taşlarının o otelin etrafına yayıldığını biliyoruz. Katliamın başlangıcından bugüne kadar siyasi iktidarda olanlar, gücümüz yetmedi diyenler katliama uğrayanları değil de katledenleri korudu. Bizler ne Çorum’u ne Sivas’ı ne Maraş’ı unutacağız” dedi.

“Umudu Diri Tutmak ve Mücadeleyi Sürdürmek”

Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı, dayanışmanın ve umudu diri tutmanın önemine değindi. Akatlı, “İhtiyacımız olan şey dayanışmayla umudu diri tutarak mücadeleyi sürdürmektir. Daha iki gün önce Kayseri’de araçlar tutuşturuldu, yine masum insanlar hedef alındı. Bugün hepimizi tehdit eden yaşam kavgası işte bu bütüncül bakışın arkasında saklı. Bugün bu davadan ne bekliyorsunuz derseniz, ne o kişilerin yargılanacağına, ne itfaiyenin hortum tutmayan çalışanının yargılanacağına, ne müdahale etmeyen polisin askerin bugün yeniden ifadesine başvurulacağına, bu davanın benim için asla ve asla bırakılmaması gereken tek sebebi vardır. İnsanlık suçlarında zaman aşımının uygulanmaması, bu mücadelenin sürdürülmesi ve bu davanın emsal gücünün yarınları aydınlatacak çağdaş bir anayasa için kullanılmasıdır. Tek beklentim budur” şeklinde konuştu.

“Aydınlıkla Karanlığın Savaşı”

Madımak Katliamı’ndan şans eseri kurtulan yazar Hidayet Karakuş, konuşmasında laik, demokratik Atatürk Cumhuriyeti’ni savunmanın önemini vurguladı. Karakuş, “Bu aydınlıkla karanlığın savaşıdır. Bu savaş insanlığın, tarihin başından beri var. Yapacağımız tek şey laik demokratik Atatürk Cumhuriyetini savunmaktır. Bütün yurttaşlar eşittir. Her inanca saygılı olacağız. Laiklik çizgisinden çıkmayacağız” dedi.

Cemil Tugay: Doğruluk ile bu mücadeleyi kazanacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.