1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya’dan Avrupa’ya Eğitim Yolculuğu

Çankaya’dan Avrupa’ya Eğitim Yolculuğu

featured
service

Çankaya Belediyesi Turan Erol Sanat Atölyesi, sanat dünyasına yetenekli gençler kazandırmaya devam ediyor. Sanat atölyesinde eğitim gören 14 öğrenci, Türkiye ve yurtdışındaki prestijli sanat okullarının yetenek sınavlarında başarı göstererek kabul aldı.

Çankaya Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu güzel sanatlar liseleri ve üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine hazırlık kursları ile öğrenciler yalnızca Türkiye’deki okullara değil, aynı zamanda yurtdışındaki sanat okullarının sınavlarına da hazırlanma fırsatı buluyor. Bu yıl, atölyede eğitim gören 18 öğrenciden 2’si yurtdışındaki fakültelerden, 12’si ise Türkiye’deki güzel sanatlar fakültelerinden kabul aldı. Geriye kalan 4 öğrenci ise sonbaharda yapılacak yetenek sınavlarında ter dökecek.

Sanat Atölyesi’nde Birebir Rehberlik ve Destek

Bu yılki başarılar arasında, Hollanda’daki ArtEZ University of the Arts BEAR Fine Art bölümüne kabul edilen Nurgül Merve Doğan ve Almanya’daki Rheinisch Westfälische Technische Hochschule Aachen (RWTH) Mimarlık ve Makina Mühendisliği bölümüne kabul edilen Alara Naz Yıldırım dikkat çekiyor. Yıldırım, Çankaya Belediyesi’nin sunduğu imkanlar ve atölye hocalarının birebir ilgisi sayesinde portfolyosunu hazırlayabildiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çankaya'dan Avrupa'ya Eğitim Yolculuğu 1

Ücretsiz Eğitimlerle Hayallerine Kavuşuyorlar

Türkiye’deki Hacettepe, Akdeniz, Hacı Bayram Veli, Düzce, Bülent Ecevit ve Kırıkkale Üniversiteleri’nin güzel sanatlar fakültelerine yerleşen 12 öğrenci, resim, seramik, heykel ve grafik gibi farklı bölümlerde eğitim alacak. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü kazanan Oya Aysen Topaloğlu, sanat atölyesindeki yoğun çalışma temposunun hayalindeki bölüme girmesine yardımcı olduğunu söyledi. Aynı fakültenin seramik bölümünü kazanan Damla Nur Ağlamaz ise, atölyedeki ücretsiz eğitimin büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

“Yüzde Yüz Başarıya Doğru İlerliyoruz”

Turan Erol Sanat Atölyesi Eğitim Koordinatörü Hasan Doğan Yılmaz, öğrencilerinin başarısından duyduğu gururu dile getirerek, “Şu an 14 öğrencimiz Türkiye’de ve yurtdışında birçok üniversiteyi kazandılar. Sınavlar devam ediyor, yüzde yüz başarıya doğru ilerliyoruz. Belediyemize, bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni Dönem Kayıtları Başlıyor

Güzel sanatlar liselerine ve fakültelerine öğrenci hazırlayan Turan Erol Sanat Atölyesi, yeni dönem kayıtlarına Eylül ayının son haftasında başlıyor. Güzel sanatlar sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 25 Eylül itibarıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yer alan atölyeye kimlikleriyle başvurarak ücretsiz eğitim alabilecekler.

Çankaya’dan Avrupa’ya Eğitim Yolculuğu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.