1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya’da Dev Ekranlarda Büyük Sevinç: Milli Takım Son 16’da

Çankaya’da Dev Ekranlarda Büyük Sevinç: Milli Takım Son 16’da

featured
service

Çankaya Belediyesi, Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda kurduğu dev ekranlarla 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı Başkentlilerle buluşturdu. Türkiye Milli Takımı, F Grubu’ndaki üçüncü maçında Çekya’yı 2-1 mağlup ederek adını son 16’ya yazdırmayı başardı. Yüzlerce Başkentli, parkta bir araya gelerek Milli Takımın galibiyet sevincini paylaştı.

Türkiye, Son 16’da Avusturya ile Eşleşti

Avrupa Futbol Şampiyonası’na F Grubu’ndan katılan Türkiye, Gürcistan ve Portekiz’den sonra Çekya ile karşı karşıya geldi. Ay yıldızlılar, rakibini 2-1’lik skorla mağlup ederek adını EURO 2024’te son 16’ya yazdırdı. Soluk soluğa geçen maçta A Milli Takımı’nın gollerini 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 90+4. dakikada Cenk Tosun attı. Çekya’nın golünü ise 66. dakikada Soucek kaydetti. Bu galibiyetle Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bir sonraki tura yükselerek Avusturya ile eşleşti.

Çankaya'da Dev Ekranlarda Büyük Sevinç: Milli Takım Son 16'da 1

Şampiyona Maçları Ahlatlıbel’de

Çankaya Belediyesi, Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda kurduğu dev ekranlarda Çankayalıları Milli heyecanla buluşturdu. Maçı izlemeye gelenler arasında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Özsoy ve meclis üyeleri de yer aldı.

Turnuvaya galibiyet ile iyi bir başlangıç yapan Türkiye, Çekya karşısında kazandığı zaferle son 16 takımlarından Almanya, İsviçre, İspanya, İtalya, İngiltere, Slovenya, Danimarka, Avusturya, Fransa, Hollanda, Portekiz, Romanya, Belçika, Slovakya ve Gürcistan arasında yer aldı. Bir sonraki tur maçları da yine Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gösterilmeye devam edecek. 29 Haziran’da başlayacak son 16 turunda Milliler, 2 Temmuz saat 22.00’de Avusturya ile mücadele edecek. Çeyrek final maçları 5-6 Temmuz’da, yarı final maçları ise 9-10 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Çankaya Belediyesi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını 14 Temmuz’a kadar dev ekranlarında göstermeyi sürdürecek.

Çankaya’da Dev Ekranlarda Büyük Sevinç: Milli Takım Son 16’da

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.