1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya’da “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” Paneli

Çankaya’da “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” Paneli

featured
service

Çankaya Belediyesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği işbirliğiyle, Cumhuriyet’in kazanımlarının değerlendirildiği “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” başlıklı panel, Başkentlilerin yoğun ilgisiyle Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşti. Panele, eski Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, Prof. Dr. Ülker Gürkan ve Prof. Dr. Erendiz Atasü konuşmacı olarak katıldı.

29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan’ın kolaylaştırıcılığında yapılan etkinlikte, siyasilerden akademisyenlere, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden muhtarlara ve vatandaşlara kadar geniş bir katılım gözlendi.

Çankaya’da “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” Paneli 1

Genç Cumhuriyet’ten günümüze kadar uzanan süreçte elde edilen kazanımların ele alındığı panelde, tarihsel bir perspektif sunularak geçmişten geleceğe bir köprü kuruldu. Katılımcılar, Cumhuriyet’in temel değerleri olan hak ve özgürlüklerin gelişimi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başlayan Murat Karayalçın, Cumhuriyet’in temel değerlerinin önemine vurgu yaptı. Hak ve özgürlüklerin ne ölçüde gerçekleştiğine dikkat çeken Karayalçın, üniter devlet, laik devlet, sosyal devlet, hukuk devleti ve demokratik devlet çerçevesinden sunuş yaparak Anayasa kavramı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Çankaya’da “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” Paneli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.