1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Çankaya Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

featured
service

Çankaya Kent Konseyi’nin 12’nci Olağan Genel Kurulu, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, konsey üyeleri ve mevcut Başkan Mustafa Coşar’ın katılımıyla Yılmaz Güney Sahnesi’nde yapıldı.

“Çankaya, Cumhuriyet’in Taşıyıcısıdır”

Genel Kurul’da konuşan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Çankaya’nın Cumhuriyet’e öncülük etmiş bir kent olduğuna vurgu yaparak, “Çankaya, halk iradesinin tarihsel anlamda taşıyıcısı ve mirasçısıdır” dedi. Güner, konuşmasında güçlü demokrasi için güçlü toplumsal örgütlenmenin önemine de dikkat çekti.

Güçlü Demokrasi İçin Toplumsal Örgütlenme Vurgusu

Konuşmasına, “Tarihsel mirasın yanı sıra Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yönetme iradesinin yeni biçimlerini hayata geçirmek, halk iradesinin yönetimde etkinliğinin artması için de önemlidir. Bu anlamda Kent Konseyi, yerel kamu idaresine sivil katılımın birincil yöntemidir” sözleriyle devam eden Güner, sivil toplumun demokrasinin kurumsallaşmasındaki kritik rolüne işaret etti.

Başkan Güner, “Nasıl ki kamu kurumlarımızın günün ihtiyacına cevap verecek uygulamaları siyasi iradeyle gerçekleşiyorsa, Kent Konseyimizin gerçek işlevini kazanması da sivil iradeyle mümkün olacaktır. Burada bizler, kamu idarecileri olarak sivil iradenin önünü açmak durumundayız. Sivil toplumumuza da bu iradeyi toplumsal fayda için kullanmak görevi düşmektedir” şeklinde konuştu.

Güner ayrıca, sivil toplumun ve yerel yönetimlerin uyum içinde çalışmasının demokrasi için hayati olduğuna dikkat çekerek, “Güçlü bir demokrasinin hayata geçmesi için ihtiyacımız olan toplumsal örgütlenmelerin kuvvetlenmesi, sivil toplumumuzun gelişmesi, kamu-sivil toplum ilişkilerinin sağlıklı, verimli ve sürekli hale gelmesi için Kent Konseyimiz kritik önemdedir” dedi.

“Kent Konseyimiz Demokratik Meclisimizdir”

Başkan Güner, dünyada yaşanan demokrasi krizine de değinerek, “Bugün dünyada bir demokrasi krizi yaşanıyor ve bu demokrasi krizine karşı insanlık ve uygarlık yeni demokratik mevzilerini arıyor. İşte biz de burada Kent Konseyimizi, Çankaya’nın Cumhuriyet’e bağlı demokratik bir meclisi olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİYİ SANDIKTAN İBARET GÖRMÜYORUZ”

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar ve ekibinin Çankaya’daki tecrübelerine güvendiklerini kaydeden Güner, “Bu tecrübeleri çoğaltmak, büyütmek ve yaymayı ise Cumhuriyet’in, demokrasinin kalesi Çankaya’nın bir görevi olarak görüyoruz. Kişileri değil doğru modelleri tartışmamız gereken yeni dönemde siyasetin yerelde mayalandığı bu günlerde yapılan her tartışmanın, atacağımız tüm adımların kent demokrasisi ve Türkiye siyasetinin geleceği için hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyor ve bunu temenni ediyorum. Bu süreçte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş öncülüğünde aramıza katılan yeni Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle birlikte demokrasiyi sandıktan ibaret görmeyen yılın her günü katılıma açık, şeffaf ve birlikte yönetmekten korkmayan özgüvenli ve güçlü yerel yönetimler kurmanın heyecanını hep birlikte paylaşıyoruz” dedi.

YAVAŞ, “YÖNETİCİNİN HESAP VEREBİLECEĞİ BİR SİSTEMİ MUTLAKA KURMAMIZ GEREKİYOR”

Çankaya Kent Konseyinin Genel Kuruluna katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Eğer Türkiye’de biz bu yolsuzlukların önüne geçip gerçekten insanlardan toplanan tertemiz paraların doğru yerlere harcanmasını istiyorsak yöneticinin hesap verebileceği bir sistemi mutlaka kurmamız gerekiyor. Siz 85 milyona eşit davranmak zorundasınız. Onların taleplerini yerine getirmek zorundasınız. Belde Belediye Başkanından en üst makama kadar bu bilince varıldığı zaman Türkiye’de gerçek demokrasi oluşacaktır. İşte o zaman kamu kaynaklarının israfı ve yolsuzlukların önüne geçilecektir” diye konuştu.

MUSTAFA COŞAR YENİDEN BAŞKAN

Genel Kurula tek aday olarak katılan mevcut Başkan Mustafa Coşar da yaptığı konuşmada konsey üyelerine teşekkür etti. Coşar, “Katılımı sadece talep etmek, eleştirmek ve ‘beğenmem’ hakkını kullanmak olarak düşünmemeliyiz. Katılımın amacı, mümkün olduğunca tüm ölçeklerde pratikleri gerçekleştirmek, dönüştürmek ve dönüşmektir. Bu konseyde çalışmak ve üretmek isteyen herkese yer var. Kent Konseyi Başkanlığı ve yürütme kurulu üyeliği bir makam değildir. İkinci olarak Kent Konseyi dar siyasetin alanı da değildir, siyasi güç devşirme alanı da değildir. Kent Konseyi çalışmalarında siyaset yapacaksak ilkeli olarak yapmalıyız” diye konuştu.

Çankaya Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.