1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Geleceğini Gençlerle Tasarlıyor

Çankaya Geleceğini Gençlerle Tasarlıyor

featured
service

Çankaya Belediyesi, sosyal belediyecilik ve katılımcı demokrasi alanında önemli bir adım daha atarak, Başkentli gençlerle birlikte Çankaya Gençlik Merkezi’ni tasarlıyor. Gençlere, yerel yönetimlerin her aşamasında söz hakkı vermeye hazırlanan belediye, ilk adımı yeni gençlik merkezinin şekillenmesinde attı. Çankaya’nın gençleri, belediyenin web sitesinde yer alan anket aracılığıyla merkezle ilgili tüm öneri ve projelerini doğrudan belediye yönetimine iletebilecek.

Türkiye’ye Örnek Bir Proje

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, gençlerin yerel yönetimlerde aktif rol alacağı ve Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçireceklerini vurguladı. Başkan Güner, “Gençlerin yaşamın her alanında güçlendirilmesi için Çankaya Belediyesi’nin yürüteceği tüm çalışmaları gençlerle birlikte tasarlayacağız. Gençlik Merkezi, inovasyon ve sosyal girişimcilik alanlarıyla, gençleri iş yaşamına hazırlayacak pek çok eğitimi bir arada sunacak” dedi.

Güner ayrıca, merkezin sadece eğitim değil, sosyal ve kültürel etkinliklerin de merkezi olacağını ifade ederek, gençlerden gelecek fikirlerin projeyi şekillendirmede çok önemli olduğunu belirtti.

Gençler İçin Yaşayan Bir Merkez

Başkan Güner, Çankaya Gençlik Merkezi’nin gençlerin her türlü ihtiyacına yanıt verebilmesi için kapsamlı bir şekilde tasarlandığını belirtti. Gençlere fiziksel olanaklar sağlayacak, içerik üretim alanları yaratacak, üniversite topluluklarına da aktif kullanım sunacak bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Güner, “Kafesi, bahçesi ve ortak sosyalleşme alanlarıyla yaşayan bir merkez kurgulamak istiyoruz. Gençlerimizin görüşlerini almak ve merkezin tasarımını onlardan gelen fikirlerle şekillendirmek bizim için çok değerli” diye konuştu.

Çankaya Geleceğini Gençlerle Tasarlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.