1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Belediyesi’nden İklim Değişikliği İçin Yeni Eylem Planı

Çankaya Belediyesi’nden İklim Değişikliği İçin Yeni Eylem Planı

featured
service

Çankaya Belediyesi, ilçeyi iklim değişikliğine uyumlu, dirençli ve yenilenebilir enerjiye erişimi kolay bir kent haline getirmek için yeni bir adım attı.

Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalarda, Kasım ve Aralık aylarında düzenlenecek iç ve dış paydaş toplantıları ile sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği yapılacak.

Hazırlanacak eylem planı, dört ana unsur üzerine inşa edilecek. İlk aşamada, mevcut durum analiz edilerek Çankaya’nın enerji tüketimi, sera gazı emisyonları ve iklim değişikliğine karşı kırılganlığı gibi konularda veriler toplanacak. Bu veriler doğrultusunda ilçenin potansiyel riskleri ve iklim değişikliğinin toplumsal etkileri belirlenecek.

Çankaya Belediyesi'nden İklim Değişikliği İçin Yeni Eylem Planı 1

İkinci aşamada, risk ve fırsatlar analiz edilecek ve bu analizler ışığında planın vizyon ve hedefleri netleştirilecek. Üçüncü olarak ise enerji verimliliği, emisyon azaltımı ve sürdürülebilirlik öncelikleri tanımlanarak stratejik çözümler geliştirilecek.

Belediyenin öncelikli olarak enerji verimliliğini artırma, yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etme ve sera gazı emisyonlarını düşürme hedefleri doğrultusunda hazırlanacak olan eylem planı, Çankaya’nın kentsel sürdürülebilirlik vizyonuna katkıda bulunacak. İlçede yürütülecek çalışmalar, 2050 yılına kadar sürecek sürdürülebilir kent hedeflerine ulaşmak adına önemli bir yol haritası niteliğinde olacak.

Çankaya Belediyesi’nden İklim Değişikliği İçin Yeni Eylem Planı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.