1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Belediyesi, Suna Kan Keman Günleri ile Virtüözü Anıyor

Çankaya Belediyesi, Suna Kan Keman Günleri ile Virtüözü Anıyor

featured
service

Çankaya Belediyesi, Türk müziğinin unutulmaz keman virtüözü Suna Kan adına düzenlenen “Suna Kan Keman Günleri”ne ev sahipliği yaparak müzikseverlerle bir araya geldi. Ankara Devlet Konservatuarlar Derneği (ADK-DER) ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı iş birliğiyle organize edilen etkinliğin açılış konseri, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Harika Çocuk Yasası ile Türk müzik tarihine adını altın harflerle yazdıran Suna Kan onuruna düzenlenen etkinlikte, ünlü şef Burak Tüzün yönetimindeki ADK-DER Oda Orkestrası, Wolfgang Amadeus Mozart’ın ‘Küçük Bir Gece Müziği’ni seslendirdi. Gecenin bir diğer büyüleyici performansı ise genç keman sanatçısı Ece Namlı’dan geldi. Namlı, Antonio Vivaldi’nin ünlü eseri ‘Dört Mevsim’ keman konçertosunu yorumlayarak izleyicilere müzik şöleni sundu.

Çankaya Belediyesi, Suna Kan Keman Günleri ile Virtüözü Anıyor 1

ÇSM’de Konserler Devam Ediyor

Suna Kan Keman Günleri, keman ve piyano resitalleri ile müzikseverlere özel anlar yaşatmaya devam edecek. Etkinliklerin ilk resitali 24 Ekim Çarşamba günü Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek. Bu özel gecede, 1. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması ikincisi Bulgar sanatçı Zornitsa Ilarıonova sahne alacak. Kendisine usta piyanist Cana Gürmen eşlik edecek.

Etkinliğin kapanış konseri ise 26 Ekim Cuma günü sanatseverlerle buluşacak. Kapanışta, 2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması birincisi genç yetenek Ilgın Top, piyanist Çağdaş Özkan ile birlikte sahne alacak.

Çankaya Belediyesi, Suna Kan Keman Günleri ile Virtüözü Anıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.