1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. C5-6 omurilik hasarı yaşayan Okan Kurt 4 ayda adım atmayı başardı

C5-6 omurilik hasarı yaşayan Okan Kurt 4 ayda adım atmayı başardı

featured
service

İSTANBUL (İGFA) –  Trafik kazası sonucu C5-6 omurilik hasarı yaşayan Okan Kurt, hayatının en güzel yıllarında zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldı. Ellerini dahi kullanamayan ve uzun süre fizik tedavi gören Kurt, iyileşmeye başladı.

C5-6 omurilik hasarı yaşayan Okan Kurt, 2023 yılında araştırmaları sonucunda Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Aslıhan Çevik’e ulaştı. Dr. Çevik, kısa vadede kaybedilen hissiyatın yeniden kazanılması ve istemli kas hareketlerinin başlaması amacıyla Kurt’a omurilik pili uygulamaya karar verdi.

Omuriliğe yerleştirilen özel bir pil ve hastaya özgü haritalama ile sinir uyarımını gerçekleştirerek kaybedilen hareket yeteneğini geri kazandırmayı hedefleyen bu tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Dr. Çevik, yöntemin birçok hastanın yaşamında önemli iyileşmeler sağladığını vurguluyor.

“4 ayda yürüteç ile yürümeyi başardı”

Dr. Çevik’in kliniğinde yapılan kontrolde Okan Kurt, ameliyatın üzerinden 4 ay geçmiş olmasına rağmen kısa sürede desteksiz walker yürüteç ile rahatça yürümeyi başardı. “His gelmesiyle başlayan süreçte küçük hareketler oluştu, kaslarım kasıldı.” diyen Kurt, Hocamın haritalandırmaları sayesinde ilk adımlarımı attım ve ardından tuvalet sorunum çözüldü. Ailem ve hocam bu süreçte benimle yakından ilgilendi. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha da güçleniyorum ve ilerliyorum. Bu uzun bir süreç ama güzel bir süreç” ifadelerini kullandı.

“İyileşme devam ediyor”

Tedavinin devam ettiğini belirten Op. Dr. Aslıhan Çevik, “Bu tedavide yüksek moral, iyileşme isteği ve en büyük destekçimiz olan ailemiz bize çok yardımcı oldu. Hastamızın hissiyatı giderek artıyor. Güçlendikçe yürüyüşü daha da ilerleyecek. İlk hedefimiz walker yürüteç ile desteksiz yürümekti ama şimdi hedef yürüteç olmadan yürümek” şeklinde konuştu.

C5-6 omurilik hasarı yaşayan Okan Kurt 4 ayda adım atmayı başardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.