1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Büyükşehir’den Öğrencilere Abonman ve Servis Desteği

Büyükşehir’den Öğrencilere Abonman ve Servis Desteği

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek alan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Öğrenci Servis Desteği Programı”nı 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında da sürdürüyor. 2021 yılından bu yana uygulanan ve büyük ilgi gören program kapsamında, ilkokul öğrencilerine servis ücreti desteği, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman desteği sağlanacak.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projede, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ulaşım masrafları karşılanarak eğitimde eşitlik hedefleniyor. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında yaklaşık 7 bin öğrenciye ulaşan program, bu yıl da güvenli ulaşım desteği sunmaya devam edecek.

Servis Desteğinde Dördüncü Yıl

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, programın yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıklarına ilişkin şunları söyledi:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda eğitim desteklerimize devam ediyoruz. Bugün, servis desteği kapsamında Servisçiler Odası’yla birlikte çalışmalara başladık. Belediyemizden sosyal yardım alan ailelerimize, SMS ile başvuru sürecinin başladığının bilgisini verdik. Bu yıl, ilkokula giden çocuklarımız için servis desteğimizin dördüncü yılını gerçekleştiriyoruz. Ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik de EGO’dan abonman desteği sağlıyoruz. Servis desteğiyle ilgili başvurularımız başlamış olup, tüm velilerimizin başvurularını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm öğrencilerimizin servis ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılıyoruz.”

Servisçilerden Mansur Yavaş’a Teşekkür

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk ise, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı servis desteğinin hem esnafa hem de ailelere büyük katkı sağladığını vurguladı:
“Bunun için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a teşekkür ederiz. Bugün geldiğimiz noktada okullarda 1 araç varsa 5’e, 5 taneyse 10’a çıkmış durumda. Bu bize gözle görülür bir destektir. Son zamanlarda yaşadığımız bu ekonomik sıkıntıda servisçi esnafına bu bir destektir, bir iş desteğidir. Bizler çalışarak alın terimizle bu parayı kazanıyoruz. Başkanımız da bunu fırsat bilerek bize destek olmaktadır. Hem aileler faydalanıyor bundan, çocukları yürümemiş oluyor, karda kışta dışarıda kalmamış oluyor, servisle gidip geliyor. Bizlere de bir ekmek kapısı, bir iş kapısı olmuş oluyor.”

SON BAŞVURU TARİHİ: 20 EYLÜL 2024

Sosyal destek alan ve ilkokula giden çocuğunu servise yazdıran vatandaşlar, servis desteğinden faydalanmak için 20 Eylül 2024 tarihine kadar servis sözleşmesi, öğrenci kimlik fotokopisi, veli kimlik fotokopisi ve öğrenci belgesi ile https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/Home/Merkezler adresinde yer alan Sosyal Yardım Başvuru Merkezleri’nden birine başvurabilecek.

Büyükşehir’den Öğrencilere Abonman ve Servis Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.