1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, kadın sağlığına yönelik projeyi hayata geçiriyor. Meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla başlatılan projede, kadınlar kendi kendine meme muayenesi yapma konusunda bilinçlendirilecek. Bu kapsamda belediyenin doktorları, çeşitli eğitim programları düzenleyecek.

Kadın muhtarların mahallelerinde başlayacak olan eğitimler, Muğla’nın 13 ilçesine yayılacak. Projeyle kadınların meme kanseri hakkında bilinçlenmesi ve erken teşhisin önemi konusunda farkındalık kazanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında kadın muhtarlar, mahallelerindeki kadınların bu önemli eğitimlere katılımını sağlamak için büyük bir rol üstlenecek. Kadın muhtarların desteğiyle mahallelerde düzenlenecek eğitimlerde, belediyenin doktorları kendi kendine meme muayenesi yapmanın önemini anlatacak. Bu adım, hem kadın dayanışmasını güçlendirmeyi hem de kadınların sağlık bilincini artırmayı amaçlıyor.

Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi 1

Büyükşehir Belediyesi’nden Tam Destek

Eğitimlerin ardından mamografi taramasına yönlendirilmesi gereken kadınlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı araçlarla en yakın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürülecek. Kontrolleri tamamlanan kadınlar, aynı şekilde evlerine geri taşınacak. Bu hizmet, kadınların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak erken teşhis ve tedavi şansını artırmayı hedefliyor.

Meme kanserinde erken teşhis hayati önem taşıyor. Ulusal tarama standartlarına göre, 20 yaşından itibaren her kadının ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapması öneriliyor. 40-69 yaş aralığındaki kadınlar ise iki yılda bir klinik meme muayenesi yaptırmalı ve mamografi çektirmeli.

Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.